Alertă de ultimă oră în Transilvania. UDMR are un nou plan în ceea ce îi privește pe etnicii maghiari. Totul a fost făcut public printr-un comunicat transmis de Primăria Miercurea Ciuc.

Potrivit sursei citate, UDMR își dorește ca în cadrul recensământului populației și locuințelor, numărul etnicilor maghiari să fie cât mai mare, în condițiile în care acesta este partidul politic cel mai activ în cea mai amplă acțiune socială a statului din acest an.

Acest lucru este confirmat de sursa citată, care a trimis 9.000 de scrisori părinţilor elevilor din municipiu şi personalului didactic din şcoli, pentru a-i invita să se autorecenzeze, într-o nouă campanie de promovare a recensământului.

Ce spune Primăria Miercurea-Ciuc?

Mai exact, Primăria Miercurea-Ciuc şi-a extins campania de promovare a recensământului la şcoli. Au fost deja trimise scrisori părinţilor şi directorilor de şcoli pentru a-i încuraja să completeze chestionarele online până la data de 15 mai.

Totodată, cei care nu au posibilitatea de a completa chestionarele online sunt rugați să ceară ajutorul unei rude sau se pot deplasa la punctele de recensământ existente.

„Părinţii şi cadrele didactice sunt rugaţi să completeze chestionarele online până la data de 15 mai. Dacă nu aveţi echipamentul necesar în gospodărie, cereţi ajutorul unei rude, unui prieten sau unui coleg, sau vă puteţi deplasa la unul dintre punctele de recensământ din Miercurea-Ciuc! Vă mulţumim pentru timpul acordat!”, se arată în comunicatul menţionat.

Unde pot fi completate formularele?

La rândul său, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a confirmat informația pentru Agerpres informația, adăugând că scrisorile către părinţi au fost trimise prin intermediul elevilor din şcolile generale şi liceele din oraş.

Amintim faptul că în ultima perioadă, Primăria Miercurea-Ciuc a fost destul de activă. Astfel, au fost derulate mai multe campanii prin care a încurajat locuitorii oraşului să se autorecenzeze.

Printre ele se numără posibilitatea completării chestionarului de recenzare la locul de muncă, sau în incinta parohiilor catolice sau oferirea unei cafele, a unui ceai sau a unei băuturi răcoritoare, dacă autorecenzarea se făcea în incinta unor cafenele din oraş.