Scandalul în care a fost implicat George Simion ia noi proporții! AUR acuză Digi 24 de cenzură

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) reclamă cenzura constantă la care este supusă de postul de televiziune Digi24 și clarifică incidentul petrecut ieri seară, în fața sediului acestuia.

Președintele AUR, George Simion, a mers miercuri la sediul Digi24, unde a solicitat un drept la replică în urma declarațiilor defăimătoare făcute în emisiunea „Jurnalul de seară”. Acesta a fost întâmpinat de un agent de securitate al postului, care l-a împiedicat pe deputat să intre în sediul televiziunii și să discute cu cineva din conducerea editorială a stației.

”Atragem atenția că postul de televiziune Digi24 încalcă în mod asumat legea și chiar propriul cod de conduită, atunci când refuză sistematic să reflecte opiniile și pozițiile politice ale partidului AUR, deși realizatorii și invitații în emisiune denigrează sistematic imaginea și mesajele Alianței.

În ce privește considerațiile defăimătoare prezentate și asumate în numeroase rânduri de către prezentatorii postului de televiziune, care își arogă dreptul de a eticheta drept „extremist” un partid parlamentar, menționăm că Alianța pentru Unirea Românilor este un partid parlamentar, legal constituit, responsabil și legitimat de sutele de mii de simpatizanți și militanți care i-au acordat votul și îi sprijină viziunea politică.

Dacă un post TV își arogă dreptul de a cenzura un partid politic pe baza propriilor judecăți de valoare, iar societatea acceptă acest mod de a face presă, oare cum ar arăta societatea în care partidele politice ar face același lucru cu mass-media, pe baza unui sistem de valori convenabil și agreat de acestea? Răspunsul e simplu, cei mai în vârstă au experimentat asta, într-o vreme în care Digi24 ar fi putut cu siguranță să emită, pentru că ar fi luat și atunci forma și culoarea puterii”, se arată într-un comunicat trimis de formațiunea politică.

George Simion a vrut să intre în sediul Digi24, în căutarea lui Virgil Popescu

George Simion, președintele partidului AUR, se implică într-un nou scandal monstru, după ce a încercat, miercuri seară, să intre în sediul televiziunii Digi24, unde era prezent ministrul Energiei, Virgil Popescu. Totuși, paznicii postului au reușit să nu îi permită intrarea, iar la fața locului au venit mai multe echipaje de poliție pentru a restabili ordinea.

”Autoritățile statului sunt la dispoziția Digi24. Aici e UM Digi24. E sediul SRI”, a spus Simion.

Scandalul dintre George Simion și Virgil Popescu este mult mai vechi după ce, acum câteva luni, ministrul a fost  bruscat de liderul AUR chiar la pupitrul din Parlament.