Investiţii majore în Ungaria, pentru lupta împotriva pandemiei!

Milioane de euro investite în Ungaria pentru medicamente eficiente în lupta cu COVID-19

Este vorba despre o investiţie de 4,5 milioane de euro (1,6 miliarde de forinţi), realizată de compania Pannonpharma în localitatea Pécsvárad. Firma a construit noi capacităţi pentru producerea de medicamente anti-COVID, în cadrul Programului de sprijin pentru industria sănătăţii.

Totul a fost făcut public chiar de către ministrul ungar al Finanţelor, Mihály Varga, pe pagina sa de socializare, transmite site-ul Hirado.hu.

Ungaria nu va mai depinde de producători străini, spune ministrul Finanţelor

Ministrul Finanţelor a precizat că, astfel, Ungaria nu va mai depinde de producători străini, ci va fi capabilă să producă astfel de medicamente şi produse din industria sănătăţii în ţară, la un nivel de calitate ridicat.

Unul din produsele ce vor fi dezvoltate de producător, ingredientul activ numit interferon al gelului Egiferon poate activa sistemul imunitar blocat de COVID-19, acţionând astfel eficient împotriva coronavirusului. Celălalt produs ce va fi dezvoltat, sub formă de medicament solid, elimină virusul din tractul gastro-intestinal.

Investiţiile totale în industria sănătăţii se vor ridica la aproape 245 de milioane de euro

Dezvoltările industriei medicale din Ungaria au deja rezultate palpabile spune ministrul Mihály Varga. Au fost realizate, până în acest moment, 31 de investiţii cu sprijin de stat, a căror valoare totală se ridică la peste 105 milioane de euro.

În cadrul Programului de sprijin pentru industria sănătăţii, vor fi realizate, în total, 82 de investiţii cu o valoare totală de aproape 245 milioane de euro. Numărul locurilor de muncă protejate ar putea ajunge la 5.700, a mai precizat ministrul Finanţelor.

Acest plan va contribui semnificativ nu numai la autoaprovizionare, ci şi la redresarea economiei, a mai precizat Mihály Varga.

Sursa foto: Dreamstime