Boala care face ravagii în lume! Este mai periculoasă decât COVID-19

Autoritățile din India sunt în alertă după un băiat de 12 din Kerala a fost răpus în urmă cu o săptămână de către temutul virus, conform informațiilor transmise de dailystar.co.uk

În acest context, oamenii de știință punctează că virusul Nipah se transmite mult mai uşor decât COVID-19 iar perioada de incubaţie este mai mare. Așadar, poate dura chiar și o lună ca o persoană să își dea seama că este infectată.

Care sunt simptomele?

Potrivit sursei menționate, simptomele cunoscute pentru acest virus sunt frisoane, stări de vomă şi edem cerebral. De asemenea, se spune că virusul ar fi transmis tot de la lilieci şi că se pot infecta atât oamenii, cât şi animalele.

Trebuie menționat că nu există tratament sau vaccin pentru infectarea cu virusul Nipah iar pacienţii primesc doar suport medical.

Lupta cu pandemia din India

Amintim că agenţia indiană pentru medicamente a aprobat de urgență vaccinul anti-Covid realizat de compania farmaceutică indiană Zydus Cadila. Vaccinul se bazează pe o tehnică nouă și va fi primul împotriva coronavirusului care este pe bază de ADN. Serul urmează să fie folosit la adulţi şi la copiii de peste 12 ani.

Aprobarea oferă un impuls programului de vaccinare din India, care vizeză vaccinarea tuturor adulților eligibili până în luna decembrie. India va oferi prima doză de vaccin pentru cei sub 18 ani. Țara încearcă să limiteze răspândirea coronavirusului în anumite state.

Vaccinul, ZyCoV-D, folosește o secțiune de material genetic din virus care oferă instrucțiuni fie sub forma de ADN sau de ARN să producă o anumită proteină pe care sistemul imunitar o recunoaşte şi la care reacționează.

Sursă foto: Dreamstime