De ce mor inexplicabil tinerii de Covid – 19? Vârsta pacientului este importantă în cazul infectării cu noul coronavirus, dar și tinerii pot dezvolta forme foarte grave.

O anomalie genetică declanșează un răspuns aberant care duce practic la sinuciderea organismului, explică reputatul medic pediatru.

De ce mor inexplicabil tinerii de Covid- 19? ”Maladia nu este un moft”

”Mulți „experți” în COVID-19 susțin sus și tare că maladia este un moft și că nu se vaccinează pentru că imunitatea naturală (obținută prin boală) este superioară celei vaccinale.

Articolul de față (publicat în una din cele mai prestigioase reviste științifice din lume) arată existența unor autoanticorpi, ce neutralizează interferonul, în formele grave de maladie cu SARS-CoV-2.

90% din cei infectați cu noul coronavirus fac forme ușoare sau asimptomatice. Dar 10% dezvoltă pneumonie și, din aceștia, cam 2%, insuficiență respiratorie gravă. La început se credea că cei 10% sunt selectați doar din persoanele vârstnice sau având comorbidități. Asta până au început să apară decese la adulții tineri, intubați.

Da, vârsta este importantă! Cel mai mic risc de deces este la copilul <10 ani și crește apoi semnificativ, dublându-se la fiecare 5 ani de viață.

”Strategie greșită de apărare”

Cum e cu tinerii ce mor inexplicabil? Unul din principalele mecanisme este o anomalie genetică. Adică acestora le lipsește o parte a genelor responsabile de răspunsul imun corect în fața unei infecții virale.

Acești pacienți vor produce autoanticorpi ce blochează „muniția” pe care o folosim în lupta cu virusurile, numită interferon. Ca și cum un general incompetent ordonă folosirea muniției de antrenament la războiul adevărat.

Concluzia? Acele persoane care mor inexplicabil ca urmare a complicațiilor grave ale COVID-19 nu au o infecție mai severă din cauza SARS-CoV-2 ci au o „strategie” greșită de apărare, producând autoanticorpi ce fac rău propriului organism, blocând interferonul ce ar putea impiedica multiplicarea virusului.

Acest răspuns aberant, cu autoanticorpi, e prezent la ~1 din 5 pacienți cu boală gravă.
Dacă faci boala și ai acest tip de anomalie imună te „sinucizi”.

Dacă acești pacienți se vaccinează nu mor deoarece autoanticorpii nu favorizează dușmanul ce s-ar multiplica în corpul lor, pentru că dușmanul NU EXISTĂ!”, a scris medicul Mihai Craiu pe Facebook.

Sursă foto: Dreamstime.