România a dat marea lovitură! Un tânăr sportiv român, declarat cel mai bun din Europa

Mai precis, este vorba despre înotătorul David Popovici, care a reușit să devină cel mai bun tânăr sportiv din Europa.

La Adunarea Generală a Comitetelor Olimpice Europene de la Samorin care a avut loc joi seara în Slovacia, David Popovici a câştigat premiul Piotr Nurowski pe anul 2021, după ce a fost votat cel mai bun tânăr sportiv de pe continent la sporturile olimpice de vară.

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, a câştigat duelul cu alţi patru sportivi, care s-au clasat astfel în urma sa: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) şi Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Câți bani a câștigat în urma premiului

Pe lângă titlul de ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară”, acesta a primit și un premiu în valoare de 15 mii de euro sub forma unei burse de formare.

Sportivul care s-a clasat pe cel de-al doilea loc a primit 8.000 de euro, cel de pe locul trei – 5.000 de euro, iar ceilalți doi sportivi nominalizați au primit 3.000 de euro fiecare.

Premiul a fost creat în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară şi, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta a fost a 10-a ediţie a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferinţele celor care au votat.

A obținut aurul la Campionatele Europene

David Popovici a reușit anul acesta să obțină aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt și alte trei medalii la Campionatele Europene de juniori. Sportivul a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 metri liber și a ocupat poziția a 4-a în proba de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo.