Tragedie în România. În cursul serii de marți, în jurul orei 17.20, ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un accident rutier produs pe DN 1, localitatea Izvoru Crisului.

Potrivit ultimelor informații, este vorba despre două autoturisme care s-au ciocnit frontal, una dintre persoane fiind încarcerate. A fost nevoie de mobilizarea autorităților. Astfel, A intervenit Detașamentul Huedin si G. Gilau cu două Autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor (ambulanță SMURD), un echipaj Terapie Intensivă Mobilă (ambulanță SMURD) și 11 subofițeri.

Sursa ciată precizează că în urma impactului, o victimă, femeie, de aproximativ 48 de ani, a fost extrasă de echipajul de descarcerare, i s-au aplicat manevre de resuscitare însă nu a răspuns acestor manevre, ulterior fiind decedată.

Totodată, o altă persoană, un bărbat în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul accidentului, fiind ulterior transportat conștient la spital, aflat în stare stabilă.

Amintim faptul că o altă tragedie de acest fel s-a produs tot marți, 12 octombrie, în cartierul Gai din municipiul Arad, după ce un microbuz şi un autoturism s-au izbit. Șapte persoane au fost rănite iar autoritățile au activat Planul roşu de Intervenţie.

Din fericire, nicio persoană nu a decedat. De menționat este faptul că că în microbuz erau 20 pasageri şi şoferul. Simultan, în autoturismul respectiv erau două persoane.

În acest context, ISU Arad a informat că a fost activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului, pentru optimizarea misiunii de răspuns.

„Având in vedere numărul ocupanţilor, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. La fata locului pompierii salvatori intervin cu o autospecială de stingere, 1 descarcerare şi 4 ambulanţe SMURD. În sprijinul echipajelor operative, au fost trimise şi 7 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

O tragedie similară a avut loc și î centrul Iașiului în urmă cu câteva zile. Presa locală scria că un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o mașină. Mai exact, Ziarul de Iași a notat că un bărbat ar fi traversat bulevardul Independenței din centrul Iașului. Acesta a fost lovit violent de o mașină care circula cu mare viteză. Accidentul a avut loc în jurul orei 00:30.

În urma impactului extrem de violent, bărbatul a fost rupt în două, medicii declaraând ulterior decesul acestuia.