Cel puțin 28 de persoane au murit, marți, după ce un autobuz care a rămas fără frâne s-a prăbușit într-o prăpastie de peste 300 de metri, în Nepal.

Accidentul a avut loc în nord-vestul Nepalului, zona Mugu. Conform primelor investigații realizate de poliție, autobuzul ar fi rămas fără frâne. În fotografiile făcute publice de presă se remarcă epava zdrobită a unui autobuz căzut într-o prăpastie.

Potrivit poliției din provincia Karnali, 24 de persoane au murit pe loc, în timp ce alte patru au murit pe drumul spre spitalul din Nepalagunj.

În autobuz se aflau 45 de persoane, și toți cei care au supraviețuit impactului au fost răniți.

Pasagerii din autobuz se întorceau acasă din diferite părți ale țării pentru a celebra festivalul Vijaya Dashami. Un elicopter al armatei Nepal a fost trimis din Surkhet pentru a ajuta la operațiunea de salvare.

Momentan, cauza accidentului nu a fost identificată, însă potrivit primelor rapoarte ale poliției, autobuzul ar fi rămas fără frâne.

Accidentele rutiere nu sunt neobișnuite în Nepal. Acestea sunt cauzate de drumurile sau de vehiculele prost întreținute.