Măsură nemaivăzută în România! Autobuzele nu vor mai porni dacă cineva nu are mască

Rata incidenței a crescut foarte mult în Brașov, motiv pentru care conducerea companiei RATBV a dus în discuție posibilitatea ca autobuzele să nu mai pornească dacă există călători care nu poartă masca de protecție atunci când folosesc mijlocul de transport în comun, notează Monitorul Expres.

„Este o ipoteză de lucru, pentru că observăm că lumea nu ascultă solicitările noastre de a purta măștile de protecție, iar până când sunt contactați cei de la Poliția Locală călătorii respectivi coboară și nu pot fi amendați”, a declarat directorul interimar al companiei, Marian Geman.

Restricții în Brașov din 13 octombrie

Începând de miercuri, 13 octombrie, vor intra în vigoare noi restricții în municipiul Brașov din cauza rate crescute a incidenței. Aceasta a depășit pragul de 7,5 la mia de locuitori.

Așadar, persoanele care nu sunt vaccinate sau care nu au trecut prin boală nu vor putea circula între orele  20:00 și 05:00. În ceea ce privește magazinele, acestea vor putea funcționa doar în intervalul 05:00 – 22:00, cu excepția farmaciilor, benzinăriilor, operatorilor economici care livrează la domiciliu și a operatorilor economici din domeniul transportului rutier de persoane și de mărfuri.

Acestea se adaugă restricțiilor luate la începutul lunii octombrie, respectiv purtării măștii de protecție  inclusiv în spaţii deschise şi interdicţia de participa la anumite evenimente şi activităţi pentru persoanele care nu sunt vaccinate cu schema completă (din a zecea zi de vaccinare) sau care nu au trecut prin boală.