Traian Băsescu, europarlamentar PMP şi fost preşedinte al României, a comentat decizia Guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar şi planurile liberalilor privind alegerile anticipate.

„E bine angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. Cât despre moțiune, habar n-am ce va face PMP. Va trebui să discute Tomac cu Orban. Însă, ce pot să spun, e că e o mare prostie. Și asta cu moțiunea și povestea cu anticipatele, când mai sunt câteva luni”, a declarat Băsescu, invitat în emisiunea România9 de pe TVR1.

Puteau să pregătască proiecte pe bani europeni, PSD nu-i deranja

Fostul preşedinte a criticat poziţia liberalilor, care ar fi avut libertatea să pregătească proiecte pe bani europeni, pentru că PSD nu i-ar fi deranjat cu nimic.

„În loc să pregătești proiecte, că PSD-ul nu vrea să te deranjeze. Fă, nene, proiectele pe bani europeni pentru că vei da 40% mărire la pensii și dacă nu tragi 4, 5, 6 miliarde de la UE, sigur că o să-ți fie mult mai greu să duci această povară”, a spus Traian Băsescu.

În plus, Băsescu a amintit şi de aparatul de stat, care în prezent este la pământ, pline de funcţionari care scriu cu greşeli de ortografie.

„Aparatul de stat este la pământ, nu mai avem funcționari capabili. Sunt pline instituțiile de absolvenți de Spiru Haret. Mulți dintre funcționari scriu cu greșeli de ortografie”, a mai declarat europarlamentarul PMP, potrivit stiripesurse.ro.