Premierul Ludovic Orban a declarat joi la B1 TV, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”,  că el nu este genul de politician care sa plece de pe campul de lupta, intrebat daca va demisiona pentru anticipate.

Întrebat dacă în cazul în care pică moțiunea de cenzură sau PSD nu depune moțiune de cenzură, este dispus să demisioneze, pentru a incepe procedurile necesare alegerilor anticipate, Ludovic Orban a spus că nu a luat niciodată în calcul o ipoteză a demisiei.

„Această variantă nu a fost analizată nici în partid nici în dezbaterile dintre partid și Președinte. Este un subiect fals.  În general, nu plec de pe câmpul de luptă. Sunt un om care fac tot ce depinde mine să realizez obiectivele pentru care m-am angajat să le duc la bun sfârșit. Dacă reușim ce ne-am propus cu actualul Parlament și ei nu depun moțiune oricât de tare i-am deranja cu deciziile pe care le luîm, înseamnă că luam ăasuri bune pentru România. Acestă ipoteză (a demisiei) nu am luat-o în calcul”, a zis Orban.

 

Ce spunea Iohannis

Președintele Klaus Iohannis susținea că că demisia lui Orban reprezintă o chestiune pe care încă nu a discutat-o. În plus, Iohannis a precizat că și el și Orban își doresc alegeri anticipate. Potrivit președintelui României, demisia premierul este o metodă prin care se pot inițializa alegeri anticipate, astfel că ar fi necesar ca Guvernul să fie demis.

„Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. E nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea e nevoie de două încercări nereușite pentru formarea unui nou Guvern(…). Tehnic și demisia e o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta și cu premierul și cu alții. Chiar mâine voi avea o discuție cu premierul Ludovic Orban aici. Domnul Orban își dorește alegeri anticipate, așa cum îmi doresc și eu”, a declarat Iohannis în urmă cu doar câteva zile.