Florin Roman a declarat luni după ședința biroului executiv că „Premierul nu are de ce să demisioneze. Planul nostru exclude această variantă”. Așadar, potrivit lui Roman, premierul Ludovic Orban nu își va da demisia sub nicio formă.

De asemenea, liderul deputaților PNL a precizat și că toate promisiunile făcute de prim-ministrul României vor fi îndeplinite, indiferent de natura acestora. Florin Roman a mai spus că tot ceea ce se cere este ca cetățenii să aibe răbdare.

„Tot ce a promis în campania electorală PNL va livra ca şi promisiune îndeplinită, fie că vorbim de pensii speciale, alegerea primarilor în două tururi, fie că vorbim de desfiinţarea Secţiei speciale. (…) Rugămintea este să mai aveţi răbdare câteva zile şi tot ceea ce am promis va fi livrat. Există şi procedura constituţională a angajării, există şi procedura ordonanţelor de urgenţă. Sunt lucruri pe care PSD nu le va înghiţi”, a spus Roman.

Demisia lui Orban, luată în calcul

Aminim că președintele Klaus Iohannis a spus că demisia lui Orban reprezintă o chestiune pe care încă nu a discutat-o. În plus, Iohannis a precizat că și el și Orban își doresc alegeri anticipate. Potrivit președintelui României, demisia premierul este o metodă prin care se pot inițializa alegeri anticipate, astfel că ar fi necesar ca Guvernul să fie demis.

„Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. E nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea e nevoie de două încercări nereușite pentru formarea unui nou Guvern(…). Tehnic și demisia e o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta și cu premierul și cu alții. Chiar mâine voi avea o discuție cu premierul Ludovic Orban aici. Domnul Orban își dorește alegeri anticipate, așa cum îmi doresc și eu”.