În cadrul emisiunuii „Gândurile lui Cristoiu” de joi seară, Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a declarat că ea susține alegerile într-un singur tur și că toate acțiunile Guvernului sunt doar în interes electoral fără a ține cont de o serie de analize.

Pe de altă parte, Dăncilă a precizat și că 50% din cei care ocupă în prezent funcția de primar au câștigat.

„După ultimele decizii luate de Guvernul Orban nu trebuie să ne mai mire nimic. Asumarea răspunderii pe buget. Cred că aceste acțiuni sunt doar în interes electoral, fără un studiu, o analiză, fără a vedea care e opinia oamenilor. Am văzut un studiu care arată că peste 50% din cei care ocupă acum funcția de primar, mă refer la alegerile din 2008 și cei care se află pe primul loc au câștigat. Eu cred că toate aceste lucruri vor să grăbească anticipatele și se acționează intens în acest sens. Eu mențin alegerile într-un singur tur, mențin această decizie, mi se pare că trebuie să respectăm votul cetățenilor”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Raluca Turcan și-a schimbat decizia

Viorica Dăncilă a reamintit că și Raluca Turcan a votat tot pentru alegeri într-un singur tur, iar acum s-a răzgândit.

„De altfel, chiar vicepremierul Raluca Turcan a votat pentru un singur tur. A motivat atunci cu foarte multe argumente și vedem acum că s-au răzgândit, ceea ce de fapt e modul în care înțelege această guvernare să își asume anumite decizii”, a explicat Dăncilă.

În plus, fostul premier a spus că Partidul Social Democrat va depune o moțiune de cenzură și că UDMR se va alătura acestui demers.

„Deja președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat că vom depune o moțiune de cenzură și deja a vorbit cu liderul UDMR pentru a susține acest demers al PSD. În trei zile după asumare trebuie depusă moțiunea de cenzură și PSD va face acest lucru”, a conchis Viorica Dăncilă.

Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.