Tragedia momentului în România după ce un bărbat de 52 de ani, din localitatea Mlenăuţi a murit pe loc. Potrivit ultimelor informații, acesta a fost strivit de propriul autoturism.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorina Lupu, a declarat ulterior că incidentul s-a întâmplat chiar la intrarea în gospodărie. Maie xact, bărbatul a fost găsit sub maşină de soţia lui, care a sunat după ajutor.

În urma apelulu disperat, oamenii egii s-au mobilizat, însă nu s-a putut constata decât decesul acestuia.

„La faţa locului au ajuns un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD şi o ambulanţă aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Victima a fost scoasă de sub autoturism de către pompieri şi preluată de echipajele medicale care au început imediat manevrele de resuscitare. Din nefericire, s-a constatat decesul”, a afirmat Lupu.

În ceea ce privește modul de producere al accidentului, autoritățile susţin că bărbatul ar fi coborât din maşină pentru a deschide poarta de la intrarea în curte, însă între timp autoturismul, care nu avea frâna de mână trasă, ar fi luat-o la vale. Deși a încercat să oprească maşina, bărbatul a ajuns să fie strivit sub greutatea acesteia.

Tragedii pe bandă rulantă în România

Amintim faptul că o altă tragedie a avut loc în cursul săptămânii trecute. ISU Prahova anunța că trei adulți și un copil de un an au fost implicați într-un accident rutier pe Valea Prahovei. Accidentul a avut loc sâmbătă pe Drumul Național 1 în zona localității Nistorești și s-a produs după ce aun autoturism și o rulotă s-au izbit violent la kilometrul 114 + 640 de metri, pe serpentinele de la Posada.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova declara că la fața locului s-au deplasat echipele de descarcerare care au scos dintre fiarele autovehiculului trei persoane. În ceea ce îl privește pe copilul de un an, acesta are un traumatism cranio-cerebral. Toate cele patru victime au fost duse la spital.

Și vinerea trecută un alt accident rutier s-a produs la Cicârlău, între un autoturism și un microbuz. Primele informații arată că 10 persoane au fost implicate în accident, dintre care două prezintă răni ușoare. Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Baia Mare, un echipaj SMURD și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit de urgență pentru a rezolva situația.