Emiratele Arabe Unite, țară care se confruntă cu o explozie a numărului de infectări cu coronavirus, a introdus restricții dure pentru cetățenii nevaccinați, dar și pentru cei vaccinați. Astfel, Emiratele Arabe Unite vor interzice cetățenilor nevaccinați să călătorească în străinătate începând cu 10 ianuarie, a informat sâmbătă agenția de știri de stat WAM, citând Ministerul de Externe și Autoritatea Națională pentru Managementul Crizelor și Dezastrelor în Situații de Urgență.

Raportul spunea că cetățenii complet vaccinați ar avea nevoie și de o doză booster pentru a fi eligibili pentru călătorii. Interdicția nu s-ar aplica celor cu beneficiază de scutiri medicale sau în cazul unor scopuri umanitare.

Numărul de infectări a crescut spectaculos în ultima perioadă

Numărul de infecții zilnice cu coronavirus din Emiratele Arabe Unite, centru turistic și comercial al regiunii Golfului, au crescut la sfârșitul lunii decembrie la peste 2.000 pentru prima dată din luna iunie.

Autoritățile au raportat miercuri, 29 decembrie, un număr de 2.234 de noi infecții în ultimele 24 de ore, fără a defalca cazurile pe variante. Cazurile zilnice au scăzut sub 100 în luna octombrie, dar au început să crească din nou în decembrie, pe măsură ce turiștii s-au înghesuit în Dubai în perioada vacanței.

Emiratele Arabe Unite au cea mai mare rată oficială de vaccinare din lume, însă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut cu o viteză foarte mare în ultimele săptămâni, în contextul răspândirii variantei Omicron în întreaga lume.

Dubai nu a reintrodus restricții până acum

De asemenea, țara care găzduiește târgul mondial Dubai Expo 2020, a anunțat primul caz cunoscut de infectare cu varianta de coronavirus Omicron la începutul lunii decembrie. Dubai, oraș care găzduiește Expo 2020 până la sfârșitul lunii martie și a cărui economie se bazează în mare măsură pe industria de turism, nu a reintrodus până acum restricțiile care au fost în mare parte ridicate la jumătatea anului 2020.

Purtarea măștilor în public a rămas însă obligatorie în Emiratele Arabe Unite, țară care nu oferă o defalcare a cazurilor de coronavirus pentru fiecare emirat.

Amintim că, Emiratele Arabe Unite au înregistrat un record de infecții zilnice de aproape 4.000 în luna ianuarie anul trecut, pe fondul sezonului turistic de vârf, în contextul în care milioane de vizitatori au călătorit în Dubai pentru a scăpa de blocaje.