Emiratele Arabe Unite aduc o veste bună cetățenilor din țară la sfârșitul anului. S-a anunțat public că weekendul în sectorul public va începe vineri la ora prânzului și se va încheia duminică. Astfel că angajații și elevii din Emiratele Arabe Unite vor beneficia de o pauză de odihnă mai lungă în care vor avea timp suficient pentru a se relaxa.

Emiratele Arabe Unite au decis să își reducă săptămâna de lucru la patru zile şi jumătate, iar weekend-ul va începe vineri, nu sâmbătă ca în majoritatea țărilor din lume. Astfel că weekend-ul în sectorul public din Abu Dhabi va începe vineri la prânz și se va încheia duminică, conform The Guardian.

Oamenii vor beneficia de două zile și jumătate de timp liber pentru diverse activități. Autoritățile locale au explicat că această schimbare este menită să îmbunătăţească competitivitatea ţării.

Zi liberă destinată rugăciunilor

Săptămâna de lucru va fi obligatorie pentru organismele guvernamentale începând cu prima zi a noului an, 1 ianuarie 2022. Totodată, aceasta va înlocui norma regională care prevede o zi de vineri liberă destinată rugăciunilor musulmane. Rugăciunile de vineri de la moschei vor avea loc după ora 13:15 pe tot parcursul anului următor.

Această decizie a fost luată ca să „alinieze mai bine EAU la piețele globale”, a declarat agenția de presă de stat WAM. În urma acestei schimbări legislative, WAM a denumit noua săptămână de lucru drept cea mai scurtă din lume.

„Weekendul prelungit vine pentru a spori bunăstarea socială”

Weekend-ul în stil occidental a fost anunțat public în mai puțin de o săptămână, după ce fostul protectorat britanic a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare a formării sale. Emiratele Arabe Unite au impus cetățenilor un weekend de joi-vineri până în anul 2006, când au trecut la odihna de vineri și sâmbătă, sectorul privat urmând această schimbare.

„Weekendul prelungit vine ca parte a eforturilor guvernului EAU de a stimula echilibrul între viața profesională și cea privată și de a spori bunăstarea socială, crescând în același timp performanța pentru a avansa competitivitatea economică a EAU”, a transmis WAM.

Modificarea va intra în vigoare de la 1 ianuarie şi va fi obligatorie pentru întreg sectorul public din Emiratele Arabe Unite.