România, făcută de râs în Franța! Imagini incredibile postate pe Facebook de un musulman care a descoperit o escrocherie a cerșetorilor români.

Ei s-au pliat imediat pe tragedia provocată de criza din Afganistan pentru a-i convinge pe trecători să le dea bani.

România, făcută de râs în Franța! Cerșetoare luate la întrebări

Mai multe românce deghizate în femei afgane au fost surprinse la cerșit în Franța. În momentul în care au fost luate la întrebări, acestea au încercat să se ferească de cameră și l-au întrebat pe cel care le filma dacă are vreo problemă cu ele.

În imaginile postate pe Facebook se poate observa cum femeile sunt abordate de un bărbat care le vorbește în limba arabă. Văzând că acestea nu înțeleg ce sunt întrebate, omul le întreabă în franceză: „Sunteți musulmane?”, scrie stiridiaspora.ro.

Iată dialogul (traducere din limba franceză):

” – Sunteți musulmane?

– Te rog, te rog!

– Nu sunteți musulmane, sunteți românce!

– Problem?

– Da, este o problemă. Pentru că tu spui că ești musulmană. Voi sunteți românce, dar v-ați deghizat în musulmane. Ești româncă?”

Bărbatul apoi scoate un teanc de bani și încearcă să le ofere acestora.

Nu cunoșteau o rugăciune musulmană obligatorie

„No, mersi!”, spune una dintre femei, în timp ce cealaltă îi spune să oprească filmarea.

Bărbatul insistă:

„Cunoști Al-Fatiha ? (prima sură a Coranului, o rugăciune pentru îndrumare și milă, recitată în rugăciunile musulmane obligatorii și voluntare, n.r.) Spune-mi Al-Fatiha! De ce vă deghizați în musulmane pentru bani? De ce ai plecat din România?”

Văzând că bărbatul care le filmează nu are de gând să se oprească, româncele se îndepărtează ușor de locul unde cerșeau.

Gestul româncelor este cu atât mai revoltător cu cât, în ultima perioadă, situația din Afganistan a pus pe jar opinia internațională cu privire la respectarea drepturilor femeilor după preluarea puterii de către talibani.