Veste fabuloasă despre Pfizer! A venit tocmai din Israel. Nimeni nu se aștepta

Autoritățile israeliene au declarat că imunitatea poate fi compromisă de tratamentele pentru cancer sau transplantul de organe. De asemenea, Nachman Ash, director general în Ministerul Sănătăţii, a declarat în cursul zilei de joi că imunitatea poate fi afectată și de anumite boli cronice, scrie Reuters.

Amintim că un spital din Israel a administrat, luni, a patra doză de vaccin unui grup pentru testare, format din cadre medicale. În acest context, cercetătorii au anunțat că este primul studiu important privind eficiența celei de-a patra doze în combaterea tulpinii Omicron, apărută recent în Africa de Sud.

Cu toate acestea, potrivit presei internaționale, rezultatele vor fi disponibile peste două săptămâni, în timp ce unii experți sunt de părere că nu există suficiente date științifice care să justifice prelungirea schemelor de vaccinare.

Cine va primi a patra doză de vaccin

Săptămâna trecută, o comisie a Ministerului Sănătății a recomandat ca lucrătorilor medicale, celor cu vârsta de peste 60 de ani și celor cu sistem imunitar deficitar să li se ofere o a patra doză de vaccin, însă Nachman Ash nu a reacționat imediat.

Responsabil de lansarea unei noi campanii de rapel, Nachman Ash a declarat în cadrul unei conferințe de presă că cea de-a patra doză va fi administrată numai celor imunocompromiși, în timp ce studiul privind cel de-al doilea rapel va continua.

Israel a primit primul transport de medicamente anti-COVID de la Pfizer

În cursul zilei de joi, Israelul a primit primul transport de pastile anti-COVID produse de Pfizer. Premierul israelian, Naftali Bennett, a declarat că medicamentele vor ajuta țara să treacă peste vârful valului produs de tulpina Omicron. Medicamentele au fost aduse de la Liege, Belgia, cu un avion al companiei El AI.

Presa internațională notează că Ministerul israelian al Sănătății nu a răspuns imediat la solicitarea cu privire la numărul de pastile Paxlovid din primul transport.

Amintim că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a autorizat săptămâna trecută tratamentul comercializat de Pfizer sub denumirea de Pavloxid. Potrivit companiei producătoare, medicamentul reduce cu 88% spitalizările şi decesele pacienţilor cu risc ridicat, asta dacă este administrat în primele cinci zile de la apariţia simptomelor de COVID-19. De asemenea, Pfizer spune că testele clinice care atestă eficiența au fost făcute pe mai mult de 2.200 de persoane.

În cursul zilei de miercuri, autoritățile israeliene au raportat un număr de aproape 4.000 de cazuri de infectare, reprezentând ce mai ridicat bilanț din septembrie și până acum. Cu toate acestea, numărul spitalizărilor nu a crescut pe măsură.