Anunțul-șoc făcut în Israel: ”Așa va fi viața noastră de acum înainte”. Țara se confruntă cu mari dificultăți în controlul epidemiei de Covid-19, în ciuda celei mai avansate campanii de vaccinare la nivel internațional.

Iar anunțul autorităților medicale cu privire la ce la rezervă viitorul israelienilor nu aduce nimic îmbucurător.

Anunțul-șoc făcut în Israel. Se pregătește deja a patra doză

Coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel, Salman Zarka a transmis că țara trebuie să înceapă pregătirile pentru a patra doză de vaccin.

Se întâmplă lucrul acesta din cauza noilor variante contagioase. De altfel, Israelul a fost prima țară din lume care a început să administreze cea de-a treia doză de vaccin.

Populația vrea să se imunizeze și până în prezent peste 2,5 milioane de oameni au făcut doza cu numărul trei împotriva coronavirusului.

Totuși, cele trei vaccinuri par a fi insuficiente. Mai ales că, spun cercetătorii, este aproape imposibil să ții pasul cu variantele noi de coronavirus.

Varianta Delta, una considerată mult mai contagioasă, urmează să ducă în continuare la o creştere a numărului de cazuri şi a spitalizărilor, în lunile de toamnă, avertizează medicii israelieni.

Se estimează că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

Vaccinarea populației ”o dată pe an sau la cinci-şase luni”

Specialiștii au transmis că dozele de rapel ale vaccinului anti-COVID-19 ar trebui să fie oferite populaţiei ”o dată pe an sau la cinci-şase luni”.

”Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri”, a mai adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit fanatik.ro.

Trebuie amintit faptul că Israelul a început să administreze a treia doză la persoane de peste 60 de ani. La finalul lunii iulie autoritățile și-au dat acordul.

Interesant este că în această țară, spre deosebire de multe altele, campania de vaccinare se desfășoară în ritm alert.

Mai mult decât atât, guvernul a scăzut la 12 ani vârsta minimă pentru administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva noului tip de coronavirus.

Cu toate acestea, Israelul întâmpină dificultăți în a limita răspândirea virusului. Pentru prima dată de la jumătatea lunii ianuarie, statul a anunțat acum două săptămâni mai mult de 10.000 de infectări într-o singură zi.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin.