Băutura care ne face vulnerabili în fața bolilor! Imunitatea scade drastic. Trebuie evitată cu orice preț în pandemie

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a avertizat că sistemul imunitar este afectat atunci când mâncăm în fiecare zi dulciuri sau bem sucuri bogate în zahăr rafinat. Conform explicației oferite, consumul a 100 de grame de zahăr, cât conține un litru de cola, duce la o scădere cu 97% a răspunsului imun.

Totodată, zahărul îngrașă și ne îmbătrânește pielea, în timp ce crește nivelul colesterolului din sânge și contribuie la apariția cariilor dentare, spune medicul nutriționist.

Explicația oferită de dr. Mihaela Bilic

Potrivit explicației oferite de Mihaela Bilic, doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe de zahăr, declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore.

„Un studiu făcut de experții de la Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe de zahăr (30 de grame), declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore. Consumul a 100 de grame zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun.

Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sânge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli. Zahărul scade imunitatea.

În concluzie, zahărul rafinat nu conține nici nutrienți, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Deci zahărul nu ne face viața mai dulce, ci doar ne „ruginește” mai repede”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Masa de Revelion, o adevărată bombă culinară: Aproape 170 de E-uri și 81 grame de zahăr

În cazul în care nu știați, masa de Revelion poate fi o adevărată bombă culinară din cauza aditivilor alimentari și zahărului din fiecare produs. Doar la 100g de mâncare putem ajunge chiar și la 169 de E-uri, 31g de sare (15.5 plicuri de sare) și 81g de zahăr (16 plicuri de zahăr).

Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi. În acest context, putem observa că la o singură masă putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăși.

Fiecare consumator pune pe masă cu ocazia sărbătorilor multă mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată și mesenii cât mai satisfăcuți. Iar pentru mâncarea pregătită au fost utilizate fel și fel de ingrediente, fiecare având propriile lor valori când vine vorba de cele menționate în titlul acestui articol.