Iaurtul, produsul recomandat de Mihaela Bilic pentru slăbit
Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat un studiu desfășurat pe trei grupuri de pacienți obezi care au urmat timp de 24 de săptămâni un regim hipocaloric, cu un aport zilnic de 500 de calorii. Diferența între cele trei grupuri a fost dată de cantitatea și sursa calciului consumat.
Primul grup a avut un aport de 500 mg de calciu. Al doilea grup a primit 1300 mg calciu din suplimente alimentare. Al treilea grup a avut același aport de calciu, însă provenit exclusiv din produse lactate.
„Cu iaurt se slăbește cel mai mult/ repede/ bine/ tare! Nu e niciun secret, când mănânci puțin slăbești! Și dacă acest „puțin” conține produse lactate, slăbitul este aproape dublu!!
Dovada o face studiu celebru realizat pe 3 grupuri de pacienți obezi care au urmat un regim hipocaloric timp de 24 săptămâni. Aceștia au consumat zilnic 500 calorii, însă diferența dintre diete o făcea aportul de calciu: 500mg calciu pentru primul grup, 1300mg calciu provenit din suplimente pentru al 2-lea grup, 1300mg calciu provenit din produse lactate pentru al 3-lea grup”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

Ce arată studiul?
Conform rezultatelor prezentate de Mihaela Bilic, primul grup a pierdut în medie 6,6 kilograme. În al doilea grup, scăderea în greutate a fost de 8,6 kilograme. Grupul care a consumat lactate a înregistrat o pierdere de 11,1 kilograme.
Diferențe au fost observate și în privința grăsimii abdominale. La pacienții care au consumat lactate, procentul de grăsime abdominală eliminată a fost de 66%. Cei cu dietă săracă în calciu au eliminat 19%, iar cei care au luat suplimente de calciu, 50%.
„Rezultate: pierderea în greutate a fost de 6,6 kg în primul grup, 8,6 kg în al doilea grup și 11,1 kg în al treilea grup. Topirea grăsimii abdominale a fost și ea spectaculoasă în rândul pacienților care au consumat produse lactate, a dispărut 66% din grăsimea de pe burtă (față de 19% pentru dieta cu puțin calciu și 50% în cazul suplimentelor de calciu)”, a declarat ea.
Care sunt explicațiile date de medicul nutriționist
Mihaela Bilic a menționat că lactatele conțin, pe lângă calciu și vitamina D, și alte substanțe utile în procesul de slăbire, precum acizii grași cu lanț scurt și anumiți aminoacizi care induc sațietatea. Ea a adăugat că inclusiv laptele din cafea poate avea un efect benefic pentru siluetă.
„Pe lângă aportul de calciu și vitamina D care au un rol crucial în reglarea arderilor, lactatele conțin și alte substanțe benefice pentru slăbit (acizi grași cu lanț scurt, aminoacizi care dau sațietate etc). Până și laptele din cafeaua cu lapte are efect benefic când vrem să ne protejăm silueta”.
Drept concluzie, Mihaela Bilic a spus că lactatele sunt recomandate în curele de slăbire: „Cu lactate nu greșim niciodată”.