Termenul pentru doza booster, redus la 3 luni în Israel pentru a combate varianta Omicron

Reducerea termenului la 3 luni pentru doza booster a apărut în contextul răspândirii variantei Omicron, foarte contagioasă, a explicat Nachman Ash, conform informațiilor transmise de dpa-international.com

De asemenea, acesta a declarat că administrarea mai devreme a rapelurilor ar oferi o protecție mai mare populației.

Măsura se aplică tuturor vaccinurilor administrate în Israel

Trebuie menționat că măsura respectivă se aplică tuturor vaccinurilor administrate în Israel, adică Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Cu și așa, se recomandă ca a treia doză să fie același vaccin ca și prima și a doua, dacă este posibil.

Israelul a depășit al patrulea val al pandemiei în noiembrie, însă numărul de infecții a început din nou să crească, iar țara se pregătește pentru un val de cazuri alimentate de Omicron.

În ciuda faptului că au început devreme, în comparație cu o mare parte a lumii, doar 60% din cei 9,4 milioane de israelieni sunt considerați complet vaccinați, ceea ce înseamnă că au primit trei doze sau se află încă la șase luni de la a doua doză. 31% nu au primit nicio doză de vaccin, potrivit Ministerului Sănătății.

Israelul se pregătește deja să lanseze a patra doză de vaccin

Israelul se pregătește deja să lanseze a patra doză de vaccin pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru personalul medical. Cu toate acestea, înainte de a da undă verde, guvernul așteaptă rezultatele unui studiu clinic în curs de desfășurare la un spital de lângă Tel Aviv, care testează eficacitatea celei de-a patra doze.

Simultan, Israelul relaxează regulile de carantină pentru persoanele vaccinate. Orice persoană care a fost complet vaccinată și care intră în contact cu o persoană infectată va trebui să stea în carantină doar până când va obține un rezultat negativ, a arătat marți biroul premierului Naftali Bennett.

În acest context, persoanelor afectate li se recomandă în continuare să evite locurile aglomerate și contactul cu persoane deosebit de vulnerabile timp de 10 zile.

Amintim că anterior era obligatorie o carantină de cel puțin șapte zile pentru toate persoanele, vaccinate sau nu. Acum, regula respectivă se va aplica în continuare pentru cei care nu au fost imunizați.