Într-un interviu acordat la România Tv, Marius Budăi, ministrul Muncii, a dat vestea pe care milioane de români o așteptau. Acesta anunță că a semnat miercuri seară Ordonanța de Urgență prin care sunt majorate pensiile.

Totodată, Marius Budăi a mai adăugat că a semnat și documentul prin care alocațiile copiilor se majorează și ele. De menționat este faptul că, un alt act semnat de ministru este și cel privind acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități.

Ministrul Muncii anunță că după semnare, documentul urmează să treacă prin CES (Consiliul Economic şi Social), iar cel târziu miercuri ar urma să fie adoptat.

”Am semnat OUG pentru majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale. Ea a plecat pe circuit, pentru avizările interministeriale. Trebuie să treacă și prin CES, deși avizul e consultativ. Miercuri cred că va fi adoptată ordonanță. Am semnat OUG de mărire a alocațiilor și de a da a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Trebuie să parcurgă același traseu.”, a spus Marius Budăi la România TV.

Marius Budăi, despre a 13-a pensie

Amintim faptul că ministrul Muncii a vorbit recent despre toate aceste modificăr, dar și despre rolul celei de a 13-a pensie. Potrivit acestuia, începând cu luna ianuarie, pensionarii cu venituri mai mici de 1.600 de lei vor primi o suma de bani în valoare de 1.200 de lei.

Totodată, el vorbea atunci și de creșterea alocației pentru copii, dar și despre majorarea punctului de pensie.

„Acest proiect mi se pare extrem de bun. L-am negociat în momentul în care am discutat pachetul social, eu sunt extrem de mulţumit de pachetul social care a ieşit din negocieri. Până la urmă, la întâlnirile politice, Marcel Ciolacu a reuşit să impună în gândirea social democrată şi iată că gândim ca începând din prima lună de guvernare, de la 1 ianuarie, să încercăm să rezolvăm din problemele apărute din cauza valului de scumpiri apărute din ultimul timp.

Vine această sumă de 1.200 de lei pentru pensiile cuprinse între 1.000 şi 1.600 lei, vin pentru pensionarii care au pensia minimă, adică 800 lei, vor primi câte 200 lei în fiecare lună de acum încolo, deci pensia minimă practic se va majora cu 200 lei, de la 800 la 1.000 lei.

Se realizează dublarea alocaţiilor pentru copiii în vârstă de 0-2 ani şi cei cu dizabilităţi, este o creştere şi a alocaţiei pentru copiii în vârstă de 2-18 ani şi bineînţeles, a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi, spunea Budăi în urmă cu câteva zile.