Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile italiene, 168 de persoane infectate au murit, aducând bilanţul total la 631 de morţi, o creştere de 36%. În prezent sunt 10.149 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 877 se află în stare critică.

În premieră în Europa, Italia a declarat carantină pe tot teritoriul ţării, după ce coronavirusul a devastat în doar două săptămâni unul dintre cele mai moderne şi eficiente sisteme medicale de pe continent.

Medicii italieni sunt depăşiţi acum de numărul imens de persoane bolnave, multe în stare critică, din cauza COVID-19 şi atrag atenţia că unul din 10 pacienţi cu coronavirus ajung la reanimare.

Prima persoană testată pozitiv cu coronavirus, în nordul Italiei, nu a călătorit în China, cazul fiind confirmat la 21 februarie. Până la acel moment, bărbatul în vârstă de 38 de ani şi-a infectat soţia, dar şi mai mulţi medici, asistente şi pacienţi de la spitalul la care se prezentase cu simptome asemănătoare gripei, cu trei zile înainte.

Potrivit Digi24, specialiştii cred că virusul ar fi putut fi prezent şi s-ar fi răspândit în nordul Italiei cel puţin din a doua jumătate a lunii ianuarie.