Simona Halep a vorbit recent despre Emma Răducanu, sportiva din Marea Britanie, cu origini românești, care a câștigat la doar 18 ani American Open. Sportiva britanică trebuia să joace cu Halep la Indian Wells, dar a fost eliminată surprinzător de o sportivă mult mai jos clasată. Jucătoarea de tenis din România spune că nu prea poate să-i da sfaturi Emmei Răducanu deoarece ea nu a fost în situaţia ei până acum, să fie considerată un adevărat fenomen.

Ce sfaturi i-a dat Simona Halep Emmei Răducanu

Totuşi, Simona Halep spune că Emma Răducanu ar trebui să fie atentă după un succes stât de mare venit foarte devreme, transmite news.ro.

 „E dificil pentru mine să fac o analiză. În cazul meu, mi-a luat mult timp să câştig primul meu grand slam, câştigasem alte turnee înainte, dar, desigur, nu erau comparabile cu un grand slam. Deci nu-mi prea pot da mult cu părerea. Din experienţa mea personală, cred că trebuie să fii foarte atent după o victorie atât de mare, deoarece fiind atât de tânără nu ai experienţa aceea de a câştiga titluri mari. În cazul Emmei, este chiar primul titlu al carierei sale. Oricum ar fi, nu veţi şti exact ce simte o juctoare de această vârstă când câştigă un astfel de turneu”, a spus Halep, pentru revista We Love Tennis.

 Halep, la un pas să joace cu Răducanu, dacă nu era eliminată

Simona Halep ar fi putut să se întâlnească pentru prima dată cu Emma Răducanu pe teren, la Indian Wells, în turul al treilea, dar întâlnirea nu a mai fost posibilă. Sportiva din Marea Britanie a fost eliminată surprinzătoar în turul al doilea al turneului, în faţa unei sportive de pe locul 100 WTA, Aliaksandra Sasnovici. Totuși, n-au intrat zilele în sac și cele două sportive mai au șansa să joace una împotriva celeilalte în următoarele turnee.