Emma Răducanu, 18 ani, locul 22 WTA, a renunțat la serviciile lui Andrew Richardson, sub îndrumarea căruia a triumfat la US Open, iar  în prezent, sportiva este în căutarea unui antrenor care să o ajute să gestinoneze succesul și să devină numărul 1 mondial.

Presa străină scrie că cea mai bună soluție pentru sportiva britanică ar fi chiar Darren Cahil, antrenorul care recent a încheiat colaborarea cu Simona Halep, în contextul în care alături de australian, jucătoarea din Constanța a urcat pe primul loc WTA, în 2017, iar un an mai târziu a triumfat la Roland Garros.

Sportiva româncă nu a menționat și care este motivul pentru care a rupt colaborarea cu australianul, însă a precizat că au fost șase ani minunați de muncă. Totodată, ea mai declara că Darren Cahill a fost cel care a ajutat-o să devină o jucătoare bună de tenis.

„După 6 ani minunați în care am lucrat împreună, Darren Cahill și cu mine am decis că este momentul să punem capăt relației noastre profesionale. Mulțumesc, D, pentru tot, pentru că m-ai făcut să fiu o jucătoare de tenis mai bună, dar și o persoană mai bună.”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

În același timp, în 2019, Halep a beneficiat de sprijinul necondiționat al lui Cahill, deși acesta nu mai era antrenorul ei. Mai exact, datorită sfaturilor primite din partea tehnicianului de la Antipozi, sportiva noastră a triumfat pe iarba londoneză.

Darren Cahill ar putea colabora cu Emma Răducanu

De menționat este faptul că performanțele pe care Simona Halep le-a obținut cu ajutorul lui Darren Cahill l-au făcut pe Jaiden Micheal, un om de televiziune britanic, să-i transmită Emmei Răducanu că antrenorul australian reprezintă soluția ideală pentru ea. Totodată, el a mai precizat că sportiva îi va mulțumi cu siguranță mai târziu pentru această recomandare.

“Darren Cahill e omul potrivit! Îmi vei mulțumi mai târziu!”, a fost mesajul pe care Jaiden Micheal l-a avut pentru campioana de la US Open.

Jaiden Michael nu este singurul care are o astfel de părere. Și site-ul tennishead.net l-a pus pe Darren Cahill în fruntea listei cu cei care au șanse să o antreneze pe Emma Răducanu. Potrivit sursei citate, australianul este urmat de Greg Rusedski, Tim Henman, Ivan Lendl, Andrew Bettles şi Patrick Mouratoglou și Sascha Bajin.