Simona Halep, locul 14 mondial, s-a calificat în turul doi la turneul de categorie WTA 1000 de la Cincinnati, după ce a trecut de sportiva poloneză Magda Linette, locul 43 mondial, scor 6-4, 3-6, 6-1.

Simona Halep a obținut prima victorie după o pauză de 3 luni și jumătate.

Simona Halep s-a impus în primul set după 40 de minute de joc. Aceasta a dominat primul set, ajutată de procentaje excelente ale serviciului, 61% dintre puncte jucate cu prima minge și 75% dintre ele câștigate. În actul secund, Halep a greșit mult și a avut nevoie de intervenția medicilor, la scorul de 1-4 pentru adversară. Durerile acuzate au fost la gamba dreaptă. Ea a evoluat apoi cu un bandaj.

Simona Halep, prima victorie după 15 săptămâni

Imediat după time-out-ul medical, la scorul de 4-2, meciul a fost întrerupt aproape o oră din cauza ploii. La reluare, Linette s-a impus, scor 6-3, după aproape 46 de minute. În setul decisiv, Halep nu i-a lăsat nicio şansă lui Linette şi s-a impus, scor 6-1, după 43 de minute.

În total, meciul a durat două ore şi nouă minute, iar Halep a servit 11 aşi. În turul doi, Halep va evolua cu învingătoarea din meciul dintre americanca Jessica Pegula, locul 30 mondial, şi sportiva italiană Camila Giorgi, locul 71 WTA.

Pentru Halep a fost prima victorie după trei luni şi jumătate. La 12 mai, la turneul de la Roma, jucătoarea din Constanţa s-a accidentat la glezna stângă. Ea a revenit săptămână trecută la Montreal, dar a fost învinsă în meciul din turul doi, unde a fost acceptată direct, de americanca Danielle Collins.

„A fost un meci dificil, mai ales după această pauză. Și ea a jucat bine, un tenis puternic, a fost greu să returnez mingea, am continuat să lupt și mă bucur că am putut câștiga primul meu meci după revenire. Sunt foarte tristă că nu am putut câștiga un titlu aici, am pierdut 3 finale, e unul dintre cele mai bune locuri pentru a juca. Mereu dau totul aici și am simțit dragostea publicului. Vreau să mulțumesc tuturor pentru prezență. Mă bucur să vă avem înapoi, tenisul e mult mai frumos cu voi în tribună”, a declarat Simona Halep.