George Cosac a comentat revenirea Simonei Halep în circuitul WTA. Potrivit acestuia, reîntoarcerea pe teren după o pauză atât de lungă a fost un lucru dificil pentru sportivă.

El a mai precizat că dacă ar fi fost în locul ei, ar fi înghețat clasamentul WTA pentru o perioadă mai lungă, revenind de abia în ianuarie, după o recuperare completă.

Totodată, Cosac a mai precizat că deși începutul sportivei a fost promițător, lipsa meciurilor și pregătirile au putut fi văzute la final.

„Îi va fi foarte greu să revină după o pauză atât de lungă. Dacă aș fi fost în situația ei, cred că aș fi înghețat clasamentul, m-aș fi tratat foarte bine și aș fi reluat competițiile din luna ianuarie, atunci când toate jucătoarele ar fi venit după o pauză de o lună, pauza de iarna.

Îi va fi extrem de greu acum să intre în focul disputelor cu jucătoarele care toată această perioadă au jucat. A început bine azi, dar din păcate, lipsa meciurilor și a pregătirii constante s-a văzut pe final, că nu a rezistat”, a spus George Cosac.

Ce problemă are Simona Halep după accident

Acesta a mai precizat că sportiva ar avea o problemă mentală și de asemenea o reținere la piciorul care a avut probleme, iar până aceste lucruri vor dispărea va fi nevoie de timp.

El a subliniat și ce s-ar fi întâmplat dacă sportiva s-ar fi reîntors pe teren din luna ianuarie.

„Mai cred că mental are o problemă și va avea o reținere la piciorul acela. Până îi va trece, vor trece câteva luni bune. Aș fi înghețat clasamentul, m-aș fi tratat extrem de bine până eram sută la sută convins că nu mai poate exista niciun risc, după care m-aș fi apucat de pregătire câteva luni bune. În ianuarie toți jucătorii vin după pauza din decembrie și ar fi pornit altfel, toți ar fi luat-o de la acelasi nivel”, a încheiat George Cosac.

Amintim faptul că Simona Halep a ieșit din top 10 WTA după șapte ani. Sportiva a ajuns pe locul 13 înainte de turneul canadian, iar ulterior aceasta poate ajunge chiar și pe locul 15 în cazul în care grecoaica Maria Sakkaria se va încorona campioană la WTA Montreal.