Lovitură pentru Simona Halep, după ce a fost eliminată de Danielle Collins la Montreal, după ce a fost învinsă cu 2-6, 6-4, 6-4. Acesta a fost primul meci al lui Halep după accidentarea teribilă. Totuși, românca va fi recompensată cu 10.750 USD și 1 punct WTA pentru participarea sa.

Serie incredibilă de victorii pentru Danielle Collins

Danielle Collins (28 WTA) și-a continuat seria incredibilă de victorii, reușind să o învingă, joi dimineață, după aproape trei ore, pe Simona Halep (13 WTA), dublă campioană la Masters-ul de tenis feminin de la Montreal. A fost primul meci al Simonei Halep, după accidentarea din luna mai, scrie alephnews.ro.

A fost nevoie de aproape trei ore pentru ca Danielle Collins să ducă la 12 șirul de victorii neîntrerupte în circuitul profesionist feminin, trecând în turul al doilea al turneului canadian. Americana a eliminat-o pe Simona Halep, cu 2-6, 6-4, 6-4, la revenirea jucătoarei române în circuitul WTA.

Halep era cap de serie numărul 6

Halep, cap de serie numărul 6, a disputat primul său meci de când s-a accidentat la coapsă, în timpul înfruntării cu Angelique Kerber, la Roma, în urmă cu trei luni, o absență care, luni, a făcut-o să iasă din Top 10 pentru prima dată din 27 ianuarie 2014, punând capăt la 373 de săptămâni consecutive în Top 10.

Sorții nu i-au surâs lui Halep, Collins fiind o adversară dificilă pentru primul ei test la revenire, americanca prelungindu-și la 12 cea mai bună serie de victorii din carieră la nivel WTA, parcurs în care și-a procurat pentru vitrina cu trofee primele două titluri WTA la simplu, la Palermo și San Jose.

A fost o partidă maraton, echilibrată de la un capăt la celălalt, cele două jucătoare având exact aceeași rată de conversie a punctelor de break, 7 din 22. În cele din urmă, cele 38 de lovituri câștigătoare ale lui Collins, multe dintre ele cu retururi surprinzător de puternice, au depășit cele 31 de lovituri câștigătoare ale lui Halep, oferindu-i americancei break-ul final, în setul decisiv.

Cu toate acestea, Halep s-a arătat optimistă la finalul meciului și a declarat: „Sunt foarte pozitivă în legătură cu modul în care am jucat astăzi. Un pic neașteptat, pentru că după trei luni în care nu poți juca mult tenis, vii și joci trei ore la un nivel foarte înalt cu cineva care câștigă în ultima vreme meciuri și turnee. Așa că sunt foarte mulțumită de felul în care am jucat”.

Pentru prezența de la Montreal, Simona Halep va fi recompensată cu 10.750 USD și 1 punct WTA.

Sursa foto: Dreamstime