Virgil Guran este liderul grupului PNL din Senat, preşedinte al organizaţiei de Dâmboviţa şi parte a taberei Orban pentru Congresul din luna septembrie.

“Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”

Într-un interviu acordat RFI România, Guran a lansat teorie-şoc: serviciile de informaţii ar fi implicate în lupta internă din PNL!

“Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și… hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată.

Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”, a declarat liderul senatorilor PNL.

“Eu sper să fie pure speculații, tot felul de amenințări”

Virgil Guran a explicat apoi că nu se referă neapărat la DNA, ci mai degrabă la serviciile de informaţii, adăugând că există deja numeroase discuţii la nivelul liderilor liberali despre acest subiect, scrie rfi.ro.

“Este posibil la un moment dat și acest lucru, dar într-adevăr, acest lucru trebuie probat. Eu cred că mai mult, Ludovic a atras atenția că nu trebuie să se întâmple ceea ce trebuie să recunoaștem că în România s-a mai întâmplat în trecut și că nu este bine în momentul de față să se întâmple.

Deocamdată nu am văzut să aibă probleme deosebite anumiți președinți de județe, dar se tot vehiculează această idee. Sper să rămână la statutul de discuții și nu ceva concret. Ar fi păcat pentru democrația României.

După cum vedeți și în presă și în partid, în mod deosebit (se vehiculează această idee – n.red.). Deci sincer, există discuții între noi, între președinți, că s-ar forța nota, că… vin tot felul… dar eu sper să fie pure speculații, tot felul de amenințări, că s-ar putea să se inventeze la un moment dat anumite probleme pentru președinții de organizații, dar eu cred cu tărie că sunt pure speculații”, a mai spus liberalul.

Totul aminteşte de luările de poziţie ale lui Liviu Dragnea din trecut

Întrebat dacă îşi aminteşte că şi Liviu Dragnea avea o poziţie asemănătoare în trecut, vorbind de statul paralel sau de ingerințele serviciilor secrete, Virgil Guran a răspuns afirmativ. “Eu spun și am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări”, a mai precizat acesta.

“Eu spun și am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări și s-a dovedit, ce să mai… că ați văzut cazuri de notorietate în privința DNA-ului și a serviciilor, cu anumiți conducători de acolo, care au fost și destituiți la un moment dat și acest lucru trebuie să înceteze, pentru că într-o țară normală nu se întâmplă așa ceva și de asta au ajuns să se dezvolte, să existe o democrație.

La noi, în România, din păcate, câte un om care are personalitate, care încearcă să facă ceva, i se găsește imediat ceva, ca să fie denigrat, chiar dacă se dovedește peste un anumit timp că nu este real, de multe ori îi întrerupe cariera politică sau chiar omul renunță, fiind efectiv scârbit de ceea ce se întâmplă”, a mai declarat Virgil Guran.