Simona Halep s-a despărțit de antrenorul său. Decizia a fost luată la aproximativ două luni de la începutul colaborării.

Simona Halep și antrenorul spaniol Carlos Martinez Comet au decis să se despartă. S-a aflat motivul care a condus la această decizie.

Motivul pentru care Simona Halep s-a despărțit de Carlos Martinez

În mijlocul lunii martie, după participarea la turneul de la Miami, anunța începerea colaborării cu Martinez. Australianul Darren Cahill a intermediat discuțiile.

Acum, fără să mai fi jucat vreun meci între timp, din cauza accidentărilor, cei doi au rupt colaborarea.

Conform informațiilor de la GSP, decizia a fost luată când Simona Halep s-a accidentat la genunchi. Ea a decis să se retragă de la turneul portughez de la Oeiras, în prima săptămână din aprilie.

carlos martinez, antrenor, tenis
Antrenorul spaniol, alături de Svetlana Kuznetsova/SURSA FOTO: Facebook, Carlos Martinez

Cine i-a luat locul antrenorului spaniol

Sportiva din Constanța și antrenorul spaniol au constatat că nu sunt pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește stilul și metodele de pregătire.

În prezent, Simona se pregătește alături de Vasile Antonescu. Acesta este fost jucător de tenis. El îi servește și ca partener de antrenament.

Acesta se află alături de ea la Paris, împreună cu kinetoterapeutul Sabin Topală.

Trei jucătoare de tenis din Rusia, în palmaresul spaniolului

Carlos Martinez a antrenat trei jucătoare din Rusia. El se poate să se lăude cu câteva realizări remarcabile.

Sub îndrumarea sa, Svetlana Kuznetsova a câștigat două turnee în 2016, la Sydney și Moscova. Acesta s-a s-a calificat și la Turneul Campioanelor. De asemenea, Kuznetsova a ajuns în finala turneelor de la Indian Wells, Miami și Madrid, sub conducerea sa.

În februarie 2023, după o colaborare de patru ani, Carlos Martinez s-a despărțit de rusoaica Daria Kasatkina. De asemenea, el a pregătit-o pe Margarita Gasparyan. Acesta este o altă jucătoare rusoaică. Ea a câștigat al doilea titlu WTA al carierei în 2018, la Tașkent, conform WTA.

Din mai 2023, Martinez Comet a lucrat cu daneza Clara Tauson (locul 91 WTA, 21 de ani).

Din 2013 are propria academie de tenis

Ca jucător, cel care a antrenat-o pe Simona Halep nu a avut un parcurs remarcabil. Cel mai bun clasament la simplu a fost locul 400, iar la dublu a fost locul 180. Este pasionat de pescuit, muzică și sport.

În 2013, și-a deschis propria academie de tenis, CMC Competition, unde în prezent se antrenează nouă jucători profesioniști de tenis.