Simona Halep poate ridica din nou deasupra capului marele trofeu la Roland Garros

Simona Halep se poate întoarce triumfătoare la turneul de Grand Slam pe care l-a câştigat în 2018.

Vorbim aici despre Roland Garros, turneul ce are loc în capitala Franţei. Meciurile sunt programate anul acesta între 26 mai şi 9 iunie.

După ce va juca la Madrid, atenţia sportivei din România pare să se îndrepte aşadar spre Roland Garros. Informaţia a fost confirmată de către Carlos Martinez, noul antrenor al lui Halep.

Totuşi, aşa cum şi Simona Halep a precizat clar, alegerea finală e în mâna organizatorilor de la French Open. Ei vor trebui să-i acorde o invitaţie româncei, prin intermediul unui wildcard.

Carlos Martinez ne dă însă şanse de speranţă şi afirmă că, mai mult ca sigur, Halep va juca la Roland Garros. Şi asta nu e tot. Tehnicianul spaniol mai vine cu o veste bună.

Simona Halep nu va merge la Paris doar ca să facă act de prezenţă. Chiar are şanse să câştige marele trofeu la Roland Garros, consideră Martinez.

„Da, în principiu Simona va juca la Roland Garros! Bineînțeles, va avea nevoie de un wildcard, dar cred că va fi prezentă la Paris. Și poate va reuși să câștige acest turneu de Grand Slam”, a explicat Carlos Martinez, în cadrul unui podcast.

Carlos Martinez, noul antrenor al Simonei Halep
Carlos Martinez (SURSA FOTO: Instagram, Carlos Martinez)

Anterior, românca explica pentru Digisport că speră la un wildcard din partea organizatorilor Roland Garros. Admitea însă că aceştia sunt naţionalişti şi ar putea prefera jucătoare din Franţa în detrimentul ei.

„Sper și-mi doresc, însă francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau la franțuzoaice.

Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei”, declarat Simona Halep în urmă cu câteva zile.

Cum o cataloghează Martinez pe Halep după prima lună de colaborare?

Halep şi Carlos Martinez lucrează deja împreună de o lună de zile. Antrenorul în vârstă de 49 de ani o laudă pe româncă şi spune că aceasta se antrenează bine. Ea a recunoscut în faţa lui Martinez că se enervează atunci când este aproape de a pierde un meci. Totuşi, nu suportă să iasă învinsă de pe terenul de tenis şi reuşeşte să-şi ridice nivelul de joc.

Carlos Martinez spune că a descoperit în Simona o jucătoare ce se mai poate încă lupta pentru noi titluri WTA. Are bucurie, putere şi foame de a munci, enumeră antrenorul. El cere însă tuturor puţină răbdare, pentru că nu se poate „foarte mult, foarte repede”.

„Simona se antrenează bine, nu mă plâng. Dar mi-a spus că, deși muncește mult la pregătire, în meciuri i se `umflă vena de la gât` când e aproape de a pierde și își ridică nivelul jocului pentru că urăște să iasă învinsă de pe teren.

Am văzut o Simona foarte bucuroasă, cu foame de a munci, de a-și demonstra ei însăși că se mai poate bate pentru titluri WTA. E foarte puternică, dar nu a uitat cele 20 de luni în care a suferit. Acum trebuie să avem puțină răbdare, pentru că ea vrea foarte mult, foarte repede. S-a văzut și în meciul cu Badosa, că încă nu e în ritm”, a mai mărturisit Carlos Martinez în podcastul respectiv.