Simona Halep s-a resimțit puternic după meciul cu Paula Badosa

Momente grele pentru Simona Halep! Românca a spus că s-a resimțit puternic după meciul de revenire de la Miami Open. Aceasta a jucat împotriva Paulei Badosa (Spania), în primul tur. A fost însă învinsă cu scorul de 1-6, 6-4, 6-3.

“După meciul cu Badosa, am avut patru zile în care n-am putut să mă mişc. L-am simţit cu vârf şi îndesat”, a declarat ea.

Sportiva din Constanța a spus că a bucurat-o mult invitația la Madrid Open.

“M-am bucurat tare mult pentru wild cardul la Madrid. Sper să nu pierd în primul tur cu o jucătoare solidă”, a spus aceasta.

Simona Halep a vorbit, de asemenea, despre colaborarea cu noul său antrenor, spaniolul Carlos Martinez. A spus că este un nou început și nu este ușor din punct de vedere emoțional, dar se simte pregătită.

“Carlos îmi spune ceea ce greşesc, dar o face într-un mod pozitiv. Mă ajută să mă redescopăr. Este un nou început şi nu este uşor emoţional, dar sunt pregătită.

Îmi place, îl respect şi îl admir pentru munca pe care o face. Am hotărât în mare parte să mai discutăm o dată după Roland Garros”, a afirmat tenismena.

Sportiva își dorește să primească wild card pentru Roland Garros

Constănțeanca a spus că își dorește foarte mult să primească un wild card pentru Roland Garros, fiind turneul ei preferat. Simona Halep a câștigat acest Grand Slam în anul 2018.

“Sper şi îmi doresc wild card la Roland Garros. Îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, este turneul meu preferat”, a declarat aceasta.

Roland Garros se va desfășura în perioada 20 mai – 9 iunie. Deși speră să primească un wild card pentru French Open, Simona nu este prea sigură că va beneficia de această opțiune. Având în vedere că numărul invitațiilor este limitat, după cum a spus chiar ea, crede că alte sportive vor avea prioritate în a le primi.

„Sper și-mi doresc (să joace la Roland Garros 2024 – n.red.), însă francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau la franțuzoaice (wild card-urile – n.red.).

Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că e turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia e la ei“,  a declarat sportiva într-un interviu pentru Digi Sport.

Simona Halep la Roland Garros
Simona Halep la Roland Garros/SURSA FOTO: Dreamstime

Simona Halep s-a retras de la Oeiras Open

Amintim că Simona Halep a luat decizia neașteptată de a se retrage de la „Oeiras Ladies Open”. Inițial, ea a acceptat invitația printr-un wildcard. Participarea ei la turneul de tenis din Portugalia ar fi reprezentat o premieră în cariera sa, deoarece nu a concurat anterior într-o competiție care nu oferă cel puțin 250 de puncte WTA.

Românca a postat un mesaj în acest sens joi seară, pe pagina sa de Instagram.

halep oeiras
SURSA FOTO: Instagram, Simona Halep

Dacă ar fi reușit să câștige, ar fi obținut 125 de puncte WTA, ceea ce ar fi dus la o ascensiune în clasamentul WTA, ajungând aproximativ în pozițiile 450-460.

Ultima sa victorie a avut loc pe 14 august 2022, când a învins-o pe Beatriz Haddad Maia din Brazilia într-un meci tensionat, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3, în finala turneului de la ATP Toronto, Canada. Mai multe puteți citi aici.