Simona Halep s-a retras de la Oeiras Ladies Open

Simona Halep a decis să se retragă de la „Oeiras Ladies Open”, spre surprinderea admiratorilor ei. Inițial, acceptase invitația printr-un wildcard. Apariția sa la turneul de tenis din Portugalia ar fi fost o premieră în cariera sa, având în vedere că nu a concurat anterior într-o competiție care nu oferă cel puțin 250 de puncte WTA. Dacă ar fi reușit să câștige, ar fi acumulat 125 de puncte WTA. Astfel, ar fi avansat în clasamentul WTA până spre pozițiile 450-460.

Ultima ei victorie a avut loc pe 14 august 2022, când a învins-o pe Beatriz Haddad Maia (Brazilia) într-un meci tensionat (scor 6-3, 2-6, 6-3) în finala turneului de la ATP Toronto (Canada).

Beatriz Haddad Maia
Beatriz Haddad Maia (SURSA FOTO: www.wtatennis.com)

Simona Halep, testată din nou anti-doping

În prezent, Simona Halep se antrenează pentru „Mutua Madrid Open” (Spania), ce va avea loc între 23 aprilie și 5 mai. Sportiva se antrenează intens. Antrenamentele ei au loc în București, unde a și fost supusă unui test anti-doping.

Campiona româncă a anunțat recent că a fost supusă unui control anti-doping în dimineața zilei de marți, 9 aprilie 2024. Testul anti-doping a fost efectuat de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD). A fost supusă la controale destul de frecvent în ultimul timp. Totuși, nu vede nicio problemă în acest lucru.

Conștientă de nevinovăția sa, este pregătită pentru orice control, oricând. Deși admite că nu este mereu simplu să ofere probele solicitate, consideră că este o procedură necesară și nu se opune acestor controale.

„Am avut antidoping de dimineață, o testare care deja pot să spun că e în viața mea. În ultima perioadă, mai ales în 2022, am fost testată la opt zile. Sunt testată mai des, dar și în trecut eram foarte testată. Nu am nimic împotrivă, să vină de câte ori doresc. Nu e ușor să dai de fiecare dată sânge și urină, dar aceasta este procedura și n-am nimic împotrivă.

Mă simt mai bine, de la zi la zi e mai bine și încerc să-mi regăsesc ritmul pe care îl aveam în trecut, dar e mai greu decât mă așteptam. N-am crezut niciodată că va fi ușor, dar e un pic cam prea greu. Voi fi răbdătoare și o să încerc să am încredere mai multă de la zi la zi”, a zis ea într-o intervenție TV.