Cum s-a simțit Simona Halep când a fost testată pozitiv?

În luna martie, Simona Halep a revenit pe terenul de tenis, după o absență de un an și șapte luni, ca urmare a suspendării sale pentru dopaj, ca rezultat al unui test pozitiv efectuat la US Open 2022. Recent, sportiva noastră a împărtășit detalii despre cum a simțit în momentul în care a primit această veste.

A relatat că, atunci când a primit e-mailul, a simțit o lovitură puternică, comparabilă cu impactul unui camion. A considerat inițial că trebuie să fie o eroare, căci nu putea crede că se întâmplase ceva atât de grav. A simțit o durere copleșitoare în momentul respectiv.

Nu și-a imaginat niciodată că va trece printr-o astfel de situație dificilă. A fost copleșit de confuzia legată de modul în care s-a produs situația. Ulterior, aflând despre prezența unui supliment contaminat, a simțit o mică ușurare deoarece a avut măcar o explicație pentru ce s-a întâmplat. Experiența a fost un dezastru pentru ea.

„Când am primit e-mailul, a fost ca și cum m-ar fi lovit un camion. M-am gândit: ‘Este o greșeală. Nu se poate întâmpla așa ceva’.

A fost o durere imensă când s-a întâmplat și nu m-am gândit niciodată că voi trece prin așa ceva. A fost foarte, foarte dificil.

În primul rând, pentru că nu știam cum s-a întâmplat. Apoi, când am aflat despre suplimentul contaminat, a fost un pic mai bine, pentru că măcar am știut ce s-a întâmplat.

Dar da, a fost totuși un dezastru”, a declarat ea într-un interviu pentru Tennis Channel.

halep simona
SURSA FOTO: YouTube, captură ecran

Simona Halep va participa la Trophee Clarins

Recent, Simona Halep a fost aleasă să primească un wild card pentru turneul de tenis Trophee Clarins, un eveniment de nivelul WTA 125. Acesta se va desfășura înaintea începerii Roland Garros. Jucătoarea de tenis a confirmat că va participa la competiția sportivă din Franța. Este un turneu cu un nivel mai scăzut decât cel la care obișnuia să concureze înainte de suspendarea din tenis.

După ce și-a confirmat participarea, presa americană a fost plăcut surprinsă. Trophee Clarins va avea loc la Paris, Franța, în perioada 13-19 mai. Este urmat imediat de Roland Garros, care debutează pe 20 mai.

„Decizia de a accepta wildcard-ul la Trophee Clarins subliniază hotărârea lui Halep de a-și recăpăta forma și ritmul după pauză.

În pofida eșecului de a ajunge la Openul de la Roma, Halep va rămâne concentrată pe drumul ei de a reveni și vede acest turneu ca pe o șansă de a-și demonstra abilitățile și competivitatea”, au scris jurnaliștii americani de la Tennis Tonic.

La momentul actual, Simona Halep ocupă poziția 1.150 în clasamentul WTA. Ea și-a exprimat dorința de a participa la French Open 2024 (20 mai – 9 iunie) în mai multe rânduri. Cu toate acestea, până acum, nu i s-a oferit oportunitatea de a juca niciun meci pe zgură în acest sezon. Sportiva își concentrează eforturile pentru a se pregăti pentru revenirea la un turneu de Grand Slam.

Din cauza unor probleme de sănătate, nu a fost în măsură să concureze în alte competiții. Singura șansă pentru Simona Halep de a începe să joace pe zgură în 2024 este participarea la turneul de tenis Trophee Clarins.