Povestea dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea este una complexă, cu nuanțe diferite de-a lungul anilor. Ele au fost adesea percepute ca rivale. Presa a speculat că există o animozitate între ele. Acum, au venit noi detalii pe marginea acestui subiect.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a decis să își exprime punctul de vedere cu privire la relația dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea. Acest lucru se petrece în contextul recentei calificări a României la turneul final „Billie Jean King Cup”.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, o relație nu tocmai cordială

George Cosac consideră că această performanță ar trebui să fie un moment de unificare pentru echipa de tenis a României. În opinia sa, pentru a-și îndeplini visul de a câștiga trofeul, România trebuie să se bazeze pe talentele sale de top. El a făcut trimitere la Simona Halep și Sorana Cîrstea. Cosac este optimist că cele două sportive pot colabora eficient pentru a obține succesul în competițiile viitoare.

De-a lungul anilor, s-a speculat că relația dintre cele două sportive nu este una dintre cele mai cordiale. Cu toate acestea, conducerea Federației Române de Tenis (FRT) consideră că Simona Halep și Sorana Cîrstea au atins o anumită maturitate.

Sorana Cirstea
Sorana Cîrstea/SURSA FOTO: Dreamstime

George Cosac (FRF) susține că securea războiului e îngropată de multă vreme

Acest lucru le permite să colaboreze din nou în echipa națională a României. În acest sens, președintele George Cosac a abordat deschis subiectul relației dintre cele două sportive. El este de părere că tensiunile trecutului au fost depășite.

„Eu zic că securea e îngropată de multă vreme. Nu mai au nimic de împărțit acum. Dacă a fost ceva între ele, probabil că a fost într-o anumită perioadă.

Între ele a existat o rivalitate sportivă, dar n-a existat ură. A fost amplificat mai mult de presă. Fiind un sport individual fiecare avea orgoliu ei. Ambele au o personalitate foarte puternică.

Cred că fetele au ajuns la o maturitate și pot gândi pozitiv. Dacă vor fi în plenitudinea forțelor, nu cred că Horia Tecău va trebui să le convingă foarte mult să joace la turneul final”, a comentat acesta.

Condiția ca România să câștige trofeul Billie Jean King Cup

Președintele Federației Române de Tenis (FRT) este ferm convins că România are șanse reale de a câștiga trofeul Billie Jean King Cup. Condiția esențială este să se poată baza pe cele mai bune jucătoare, Simona Halep și Sorana Cîrstea.

În acest sens, el a făcut referire și la succesul obținut de legendarul duo al tenisului românesc, Ion Țiriac și Ilie Năstase, la Cupa Davis.

„Cred că vor dori să vină, pentru că sunt ferm convins, așa cum am mai spus-o, cu ambele în echipă România poate câștiga trofeul Billie Jean King Cup. Sau măcar să jucăm finala, așa cum au făcut-o cu mulți ani în urmă Ion Țiriac și Ilie Năstase, în Cupa Davis”, a declarat George Cosac.