Există o diferență notabilă între relația lui Darren Cahill și cea a lui Patrick Mouratoglou cu Simona Halep. Un fost colaborator al sportivei aduce la lumină detalii despre fostul lider al WTA.

Artemon Apostu-Efremov a fost în echipa Simonei Halep pentru aproximativ doi ani. Antrenorul a început colaborarea cu dubla câștigătoare de Grand Slam la sfârșitul anului 2019. Ulterior, au ales să meargă pe drumuri separate în 2021.

Artemon Apostu-Efremov a dat detalii despre cei doi antrenori ai lui Halep

Acesta a discutat despre lecțiile pe care Simona Halep le-a putut învăța de la cei doi antrenori pe care i-a mai avut în echipa sa. Este vorba de Darren Cahill și Patrick Mouratoglou.

Artemon Apostu-Efremov a menționat că datorită colaborării cu Darren Cahill, Simona Halep s-a dezvoltat nu doar în plan sportiv, ci și personal.

Simona Halep, Darren Cahill
Simona Halep, Darren Cahill / SURSA FOTO: Dreamstime

Schimbările în bine provocate de Darren Cahill

Artemon Apostu-Efremov a spus că nu a observat atât de multe schimbări cu Patrick Mouratoglou. Conform lui Apostu-Efremov, Darren a fost de un real ajutor pentru Simona Halep, atât pe teren, cât și în afara acestuia.

„Nu am văzut atât de multe schimbări la Patrick, poate nu a avut nici timp. În primul rând, Darren a ajutat-o foarte mult atât pe teren, cât și în afara terenului. A ajutat-o să vadă alte lucrurile într-un context potrivit atât ca jucătoare, cât și ca persoană.

Ele două sunt cumva îngemănate. Devenind o persoană mai bună, automat devii și o jucătoare mai bună, înțelegi mai bine lucrurile, înțelegi cum să tratezi victoria, cum să tratezi înfrângerea, cum să abordezi meciul. E o dezvoltare care merge mână-n mână.

Darren era foarte bun la chestia asta și a învățat multe de la el pe această parte. Tot ce a antrenat Darren a fost de top”, a spus Artemon Apostu-Efremov, potrivit publicației Sport.ro.

Patrick Mouratoglou era antrenorul campioanei în momentul suspendării

Trebuie amintit că Patrick Mouratoglou era antrenorul jucătoarei românce când aceasta a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Substanța interzisă în circuit a costat-o pe Simona Halep suspendarea din tenis.

A urmat un proces lung pentru jucătoarea din Constanța. Ea a fost suspendată inițial pentru o perioadă de patru ani de către ITIA pe motiv de dopaj. După un apel la TAS, pedeapsa i-a fost redusă la 9 luni de suspendare.

Patrick Mouratoglou însuși a recunoscut că poartă o parte din responsabilitate pentru situația în care a ajuns sportiva. Francezul a declarat că Simona Halep a consumat respectivele suplimente contaminate chiar la recomandarea sa.

El a spus că își asumă problemele create, întrucât era vorba de echipa sa și de el însuși. Simona Halep a rupt, ulterior, colaborarea cu Patrick Mouratoglou.