Veste importantă pentru Simona Halep! Organizatorii Wimbledon au anunțat că invitațiile speciale vor fi acordate în ziua de miercuri, 19 iunie. All England Club, al treilea turneu de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 1-14 iulie.

Românca a participat la doar două meciuri oficiale după ce a scăpat de suspendarea pentru dopaj. Dubla campioană de Grand Slam a suferit o înfrângere în primul tur la Miami Open împotriva lui Paula Badosa și a fost obligată să se retragă în primul tur al WTA Trophee Clarins în fața lui McCartney Kessler.

Simona Halep speră să primească wild card pentru Wimbledon

Simona Halep speră să revină pe teren la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în 2019. Sally Bolton, președintele executiv al All England Club, a confirmat că wild card-urile vor fi acordate în data de 19 iunie.

Pentru Simona Halep, singura șansă de a participa în tabloul principal al Wimbledonului este să primească un wild card.

„Comitetul nostru wild card se întrunește și ia aceste decizii, încă nu s-au întâlnit. Ei vor face un anunț despre deciziile privind wild card-urile pe 19 iunie, așa că nu aș vrea să îmi dau cu părerea despre decizia comitetului”, a declarat ea, potrivit tennisuptodate.

Deborah Jevans, președintele All England Club, a transmis o veste excelentă fanilor Simonei Halep. Britanicii nu vor lua în considerare faptul că românca a revenit pe terenul de tenis după o lungă perioadă de suspendare pentru dopaj.

„Odată ce un jucător a ispășit orice interdicție cauzată de doping, este liber să concureze în circuit și, ca atare, comitetul wild card va ține cont de performanțele acestuia.

După cum a spus Sally, comitetul wild card se va întâlni și va lua această decizie”, a spus aceasta.

În prezent, sportiva din Constanța se recuperează după accidentarea de la genunchi.

wimbledon
Imagine de la turneul londonez / SURSA FOTO: Dreamstime

Criteriile după care organizatorii Wimbledon vor decide cine primește wild card-urile

Revenirea pe terenul de tenis nu a fost ușoară pentru Simona Halep, sportiva confruntându-se cu o accidentare care a forțat-o să renunțe la turneele pentru care primise wild card. Mai târziu, visul ei de a juca din nou la Roland Garros s-a năruit.

Fostul lider al WTA avea nevoie de un wild card pentru a participa la French Open, însă organizatorii turneului au ales să ofere invitații jucătoarelor din Franța care nu s-au clasat suficient de bine în ierarhia mondială pentru a se califica direct la competiție.

Totuși, există și o veste bună: Simona Halep are mari șanse să primească un wild card pentru Wimbledon!

Organizatorii turneului au anunțat că vor lua în considerare două criterii atunci când vor distribui wild card-urile:

  • Wild card-urile sunt acordate jucătorilor care nu au un clasament suficient de bun pentru a se califica automat la turneu.
  • Aceste invitații sunt, de obicei, acordate pe baza performanțelor anterioare la Wimbledon sau pentru a stimula interesul publicului britanic pentru competiție.

Constănțeanca a obținut un titlu pe iarbă la Wimbledon în 2019, învingând-o pe Serena Williams. În plus, românca a ajuns în semifinalele competiției în anii 2014 și 2022.

Astfel, șansele sunt mari ca fostul lider al WTA să primească o invitație pentru al treilea turneu de Grand Slam al anului, care va începe pe 1 iulie și se va încheia pe 14 iulie.