Simona Halep ratează participarea la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros, în ciuda eforturilor sale de a reveni în circuitul WTA. Aflată pe locul 1.139 în clasamentul WTA, Halep nu a primit un wild card, iar directoarea turneului, Amelie Mauresmo, a explicat motivele acestei decizii.

De ce nu a primit Simona Halep un wild card la Roland Garros

Amelie Mauresmo, în declarațiile sale, a menționat că decizia a fost influențată de situația juridică și sportivă a Simonei Halep.

„Dacă Simona ar fi fost exonerată la apelul său la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată. Am simțit să favorizăm alte jucătoare și sportive franceze, unele dintre ele mai tinere, în detrimentul Simonei, având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat,” a declarat Mauresmo pentru Eurosport.fr.

Simona Halep a fost inițial suspendată pentru patru ani din cauza dopajului cu Roxadustat, dar Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus suspendarea la nouă luni. Cu toate acestea, Halep a fost în afara competițiilor pentru o perioadă mult mai lungă, de 20 de luni, din cauza investigațiilor și a procesului de apel.

Amelie Mauresmo a subliniat dificultatea alegerilor făcute, menționând și alte solicitări, inclusiv cea a lui Caroline Wozniacki.

„Acestea sunt alegeri foarte dificile. Știi că vei dezamăgi oamenii și asta este întotdeauna dificil,” a adăugat Mauresmo.

Situația actuală a Simonei Halep nu doar că îi afectează participarea la Roland Garros, dar îi limitează și șansele de a obține un wild card pentru Jocurile Olimpice, din cauza poziției sale în clasament.

Fostul tenismen Boris Becker spune că este nedrept

Fostul mare tenismen, Boris Becker, în vârstă de 56 de ani, a fost una dintre cei mai vocali în ceea ce privește apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj care i-a afectat reputația și cariera. Germanul este una dintre figurile legendare ale sportului din anii ’80-’90. A fost clasat ca numărul 1 mondial ATP timp de 12 săptămâni și a cucerit inima lumii tenisului.

Potrivit lui Becker, românca a suferit două penalizări. Mai întâi, pentru că nu a putut juca, și apoi, în cele din urmă, pentru că, la final, a fost absolvită de toate acuzațiile.

Simona Halep nu mai este la vârsta de 21 de ani, a mai spus fostul tenismen. Astfel, cu cât trece mai mult timp până la luarea unei decizii, cu atât mai multe oportunități au trecut pe lângă ea.

Presa a relatat că WTA lucrează deja la schimbarea regulilor din tenis în urma deciziei de la TAS a Simonei Halep. Întrebat dacă situații precum cea a Simonei, WTA ar trebui să înghețe clasamentul până la un rezultat, Boris Becker consideră că „WTA trebuie să instaureze o lege numită <Lex Halep>, pentru că nu se poate să fie tratată astfel”.

„La Wimbledon la fel, acum vin Jocurile Olimpice care se joacă tot pe zgură, e un superstar în România și nu numai. Iei oportunitățile aceste sportive, ceea ce este nedrept”, a spus fostul tenismen.