Mai precis, Simona Halep a fost invitată la cel de-al 22-lea Grand Prix de tenis al Alteței Sale Regale Prințesa Lalla Meryem. Turneul este organizat în intervalul 18-25 mai la Rabat.

Simona Halep a primit un nou wild card

Turneu la care a fost invitată românca este dotat cu premii în valoare de 267.082 de dolari. Potrivit organizatorilor, este vorba despre „o ofrandă regală”.

Totodată, această competiție din Maroc, de categorie WTA 250, va beneficia de participarea unor jucătoare din Top 50. Printre acestea se numără și ultimele câștigătoare ale turneului, italiencele Lucia Bronzetti (2023) și Martina Trevisan (2022).

În afară de acestea, la turneu mai participă chinezoaica Yue Yan (37 WTA), principală favorită, rusoaica Anna Blinkova (46 WTA) sau spaniola Sara Sorribes Tormo (47 WTA).

Amintim că anunțul a sosit în contextul în care fostul număr unu mondial încearcă să-și asigure un loc la Paris 2024.

Simona Halep
Simona Halep/SURSA FOTO: Instagram/Simona Halep

Organizatorii sunt entuziasmați de prezența fostului număr unu mondial

Organizatorii s-au arătat de-a dreptul entuziasmați de prezența fostului număr unu mondial. Ei spun că participarea româncei și a fostului număr 2, spaniola Paula Badosa, este „punctul culminant al acestei ediții 2024”.

Simona Halep va juca astfel din nou în Maroc, la Grand Prix Lalla Meryem, după ce a pierdut două finale la Fez, în 2010 și 2011, și a fost învinsă la Marrakech, în 2013, de câștigătoarea turneului, italianca Francesca Schiavone.

Halep debutează marți la turneul Challenger WTA 125 de la Paris. În cadrul evenimentului, o va întâlni pe americanca Kessler McCarney (125 WTA) în jurul orei 15:00.

WTA a actualizat clasamentul din circuitul feminin

Amintim că WTA a actualizat clasamentul din circuitul feminin. Astel, Halep a înregistrat o urcare, ocupând acum locul 1149.

Sportiva din Constanța se află în prezent la Paris pentru a participa la turneul WTA 125, denumit Trophee Clarins.

Ea acumulează 10 puncte WTA, câștigate în urma singurului său meci disputat după revenirea din suspendare, în turul 1 de la Miami, unde a pierdut în fața lui Paula Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6.

Comparativ cu ultima actualizare, Halep a urcat un loc în clasament, fiind anterior pe poziția 1150. Există posibilitatea să mai avanseze în clasament în cazul în care va obține câteva victorii la turneul de zgură de la Paris. Simona va debuta la WTA 125 Paris într-o partidă împotriva americancei McCartney Kessler (24 de ani, locul 123 WTA).

Kessler și-a început cariera profesionistă la US Open 2023, după ce a evoluat anterior în competițiile colegiale din SUA. Începând cu sezonul de zgură din Europa, Kessler a fost învinsă în primul tur al calificărilor la Madrid de Jaqueline Cristian.