Când spunem „decembrie”, deja începem să salivăm deoarece ne apar în gând tot felul de mâncăruri delicioase, cărora nu le putem rezista. Dacă ai vrea să te bucuri liniștit/ă de cina de Crăciun, fără să îți pui în pericol abdomenul plat lucrat special pentru Revelion, Carmen Brumă îți sare în ajutor!

Partenera de viaţă a lui Mircea Badea a dezvăluit pentru Antena 3 trei secrete care ne vor ajuta să mâncăm cât vrem, fără ca talia noastră să devină rotunda ca un glob de brad.

„Masa de Crăciun este de obicei foarte bogată şi conține multe preparate cu foarte multe calorii. Dar, cu puțină grijă şi cu nişte strategii ajutătoare, nişte strategii corecte poţi să estompezi sau chiar să anulezi eventualul câștig ponderal”, a pus aceasta.

Consumă mâncarea grasă dimineața

Carmen Brumă ne sfătuiește să mâncăm dimineața șoriciul, toba, caltaboșii, sarmalele, adică alimentele grase, astfel organismul nostru va avea timpul necesar pentru a le digera, fără a se depune pe șolduri.

Nu neglija mișcarea zilnică

Chiar dacă ziua de Crăciun este o zi liberă, dedicată exclusiv relaxării, nu trebuie să neglijezi mișcarea. Nu uita, mâncarea este un minut pe buze și o viață pe șolduri.

„O altă strategie câștigătoare din punctul meu de vedere, şi cea mai eficientă metodă de a nu te îngrășa, este mișcarea. Ai putea, pur şi simplu, să faci mișcare în aer liber, să te plimbi, să mergi alert, să alergi ușor sau pur şi simplu să stai la temperaturi scăzute pentru că astfel este activată termogeneza, adică efortul pe care organismul îl face pentru a păstra constantă temperatura organelor interne.

Cu cât temperatura de afară în care stai este mai scăzută cu atât efortul organismului este mai mare, ceea ce se traduce printr-un consum caloric mai mare”, a explicat Carmen Brumă.

Maxim trei pahare de alcool pe zi

Carmen Brumă ne recomandă să servim preparatele tradițioanale lângă o salată din legume proaspete deoarece conține apă şi fibre, care ne ajută să ne săturăm repede, scrie antena3.ro.

„Doza de siguranță la alcool ar fi de 3 pahare pe zi, astfel încât să nu adaugi kilograme pentru că alcoolul îngrașă printr-un dublu mecanism, adică prin caloriile pe care e conține, dar şi prin semnalul dat organismului de a le stoca”, a mai precizat Carmen Brumă.