Totodată, ANM a fost emis și un cod galben de ninsori moderate pentru zonele montane înalte.

Marți, vremea va deveni deosebit de rece pentru aceastã perioadã din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precãdere în sudul ţãrii, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig.
În ceea ce privește temperaturile din timpul nopţilor şi al dimineţilor, acestea minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumã, la început în jumãtatea de nord, apoi şi în cea sudicã.

Din noaptea de luni spre marţi,  pânã în dimineaţa de miercuri, aria precipitaţiilor predominant sub formã de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţãrii, unde se va depune strat de zãpadã. În partea de sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare.

Vin ninsorile

De asemenea, vântul va prezenta local şi temporar intensificãri în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60-70 km/h în zona montanã înaltã şi cu rafale de 50-60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

Tot marți vin și ninsorile în unele părți ale țării.

Începând cu 30 martie, ora 22.00, până pe 01 aprilie, ora 10.00,  în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã local consistent.

Și în zona montanã înaltã, vântul va avea intensificãri, cu viteze în general de 65-75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolitã, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie).