Vreți să reduceți amprenta de carbon a casei? Iată patru moduri de a face acest lucru

În viața de zi cu zi, unul dintre cei mai mari contribuitori la emisia gazelor cu efect de seră sunt propriile case.

De exemplu, emisiile menajere din Marea Britanie contribuie cu aproximativ 15 la amprenta totală de carbon. Vestea bună e că există multe lucruri pe care le putem face pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ale caselor, potrivit Euronews.

Nu lăsați aparatele casnice în standby

Energy Saving Trust a constatat că între 9% și 16% din consumul energiei casnice din Marea Britanie provine de la dispozitive conectate în standby. Prin oprirea aparatelor când nu sunt utilizate, nu doar vom lăsa un impact pozitiv asupra mediului, ci vom economisi și bani.

În plus, cu cât un aparat este mai vechi, cu atât e mai puțin eficient din punct de vedere energetic.

Luați în considerare sursele de combustibil

Unele surse de combustibil sunt mai ecologice decât altele. Ceea ce s-ar putea să nu știți este că o casă emite în medie 2,7 tone de CO2 pe an numai prin încălzire.

Deși în prezent nu s-au interzis centralele pe gaz în case, este posibil să vedem acest lucru implementat în viitor pe foaia de parcurs pentru emisii nete zero. Centralele electrice sunt mult mai ecologice, deoarece nu ard combustibili fosili pentru a crea căldură. Acest lucru este extrem de benefic pentru mediu. Mai mult, centralele electrice sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic.

Gândiți-vă la eficiența energetică

Eficiența energetică poate fi aplicată și unora dintre aparatele electrocasnice- cheie. Utilizați mașina de spălat mai eficient! Mai bine o umpleți cu mai multe rufe, în loc să spălați mai puține rufe în mai multe ture.

Făceți-vă casa verde la propriu

Dacă ați urmat aceste sfaturi, ați redus cu mult emisiile de gaze cu efect de seră ale casei. Mai puteți face ceva. Dacă aveți grădină, plantele și florile care contribuie pozitiv la ecosistem funcționează cel mai bine. Florile care furnizează polen albinelor, cum ar fi lavanda, sunt o modalitate suplimentară perfectă de a contribui la mediu.

În interiorul casei ar trebui să alegeți plante cu cele mai mari beneficii de stimulare a oxigenului. Planta păianjen, cunoscută și sub denumirea de „Voalul miresei” este perfectă. Nu doar că produce o cantitate mare de oxigen curat, dar poate ajuta la eliminarea gazelor nocive, inclusiv formaldehida și monoxidul de carbon.

Sursă foto: Dreamstime