O situație nemaiauzită până acum s-a întâmplat în România. DNA a descoperit cum au mâncat pizza gratis 4 agenţi de poliţie, timp de un an de zile. Procurii îi acuză de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

Cum s-a reușit această performanță? Simplu, spune DNA: poliţiştii ar fi lăsat trecute neobservate și nesancționate neregulile făcute, în trafic, de şoferii unui restaurant din Iaşi. În schimb, reprezentanții forțelor de ordine ar fi primit mâncare gratuită la birou.

Doi dintre agenţi sunt în arest la domiciliu iar ceilalţi 2 se află sub control judiciar. Poliţiştii au fost duşi, în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cei 3 agenţi de la Biroul Rutier, din cadrul Poliţiei Munucipiului Iaşi, de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

Inculpaţii ar fi pretins şi încasat produse alimentare de catering, în special pizza, în valoare de aproape 2700 de lei.  Cel de-al patrulea inculpat din dosar, un agent de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări, a primit spagă în valoare de 350 de euro şi bunuri de aproximativ 1500 de lei, pentru a ajuta un angajat al aceluiaşi restaurant să obţină permisul de conducere.

Împreună, cei 4 poliţişti ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de peste 6.500 de lei, din vara anului trecut şi până în prezent.

Avocatul polițiștilor a susținut că aceștia sunt nevinovaţi.

”Vă întreb şi eu retoric, cum poate DNA să demonstreze acea înţelegere tacită? Și noi, ca avocaţi, facem comandă zilnic la produse alimentare gătite, de aici şi până la a trage concluzia că discutăm de luare de mită sau de alte infracţiuni care să atragă competența de cercetare a organelor judiciare, e cale lungă”, a susținut Radu Irimia, avocatul poliţiştilor.

Pe lângă reprezentanții forțelor de ordine mai sunt acuzați și doi angajaţi ai restaurantului de la care ar fi fost livrata mâncarea.