Dezbateri încinse în Parlamentul României pe tema bugetului de stat pentru anul 2022!

Nicolae Ciucă: Este bugetul cu cea mai mare alocare a investițiilor

Miercuri, 22 decembrie, premierul Nicolae Ciucă a prezentat, în faţa parlamentarilor, principalele obiective pe care Cabinetul pe care îl conduce şi le-a propus prin acest buget.

Şeful Guvernului a reamintit că vorbim despre bugetul cu cea mai mare alocare a investiţiilor din istorie, iar o ţintă importantă prin acest document pentru care se cere votul în Parlament este reducerea deficitului bugetar.

“Avem în față un buget echilibrat și realist. Ținta comună este reducerea deficitului bugetar. Suntem foarte responsabili în respectarea angajamentelor cu partenerii externi.

Bugertul pentru anul viitor încurajează investițiile. Este bugetul cu cea mai mare alocare a investițiilor”, a declarat, miercuri, Nicolae Ciucă, de la tribuna Parlamentului.

Cresc pensiile şi salariile în România de la 1 ianuarie, prin intermediul acestui nou buget

Un alt detaliu punctat de către prim-ministru a fost cel al creşterilor ce vor fi operate în cazul pensiilor, salariilor şi alocaţiilor, precum şi alte măsuri sociale.

Nicolae Ciucă a detaliat, pe scurt, pachetul de măsuri sociale pregătit de către Guvern în bugetul pentru anul 2022.

“Guvernul se va implica în programele sociale, pentru că în centrul preocupărilor este cetățeanul.

Pentru a proteja veniturile populației, am stabilit un pachet de măsuri sociale: creșterea alocațiilor, a pensiilor, indemnizația socială minimă, stimulentul de energie și ajutoare pentru încălzire în sezonul rece”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

“O garanție pentru dezvoltarea României”

Şeful Guvernului a făcut un apel la parlamentari să garanteze, prin votul lor responsabil, faptul că toate aceste măsuri vor putea intra în vigoare de la 1 ianuarie.

“Aprobarea bugetului pentru anul 2022 va fi garanția că aceste măsuri intră în vigoare de la 1 ianuarie. Bugetul pentru anul 2022 corespunde așteptărilor societății, dar și nevoilor de dezvoltare ale României.

Dincolo de orice opinie politică, votul asupra Legii bugetului reprezintă un gest de responsabilitate și o garanție pentru dezvoltarea României”, a adăugat Nicolae Ciucă în Parlament.