Conform celor spuse de Ludovic Orban, evenimentele precum nunțile și botezurile sunt cele care duc la mărirea riscului de transmitere a coronavirusului.

„Este o anumita ingrijorare. Acum trebuie sa va spun ca in anchetele epidemiologice, pe baza datelor care mi-au fost puse la dispozitie de Ministerul Sanatatii, nu neaparat mersul la restaurant in conditii normale este cel care duce la marirea riscului de transmitere, cat evenimentele, nunti, botezuri, pentru ca aici realitatea este ca nu se respecta regulile, numarul maxim de persoane, distantarea. La nunti, fiind evenimente fericite, oamenii ignora regulile normale pentru ca, normal, e bucurie”, a transmis Ludovic Orban.

Unde nu au fost respectate regulile

De asemenea, premierul a declarat la Clubul Diplomatic din București că la alegerile locale de duminica trecută, organizarea alegerilor s-a derulat conform cu regulile de limitare a răspândirii coronavirusului, însă după aflarea rezultatelor, câștigătorii au uitat, de bucurie, de regulile de protecție și au făcut petreceri în toată țara, cu zeci, sute de oameni care nu au respectat regulile de distanțare socială.

„În campanie, procesul electoral s-a derulat foarte corect, numai că nu am putut să stăpânim bucuria victoriilor și în 3.300 de localități, cei care au câstigat s-au bucurat atât de tare încât au organizat petreceri de zeci, sute de oameni, la fel, fără măști. Nu chiar peste tot, unde au câștigat ai noștri a fost ceva mai mult respect față de reguli, cel puțin în mediul urban”, a transmis Ludovic Orban.

Ciolacu are coronavirus?

În urmă cu câteva zile, Marcel Ciolacu a fost prezent la un eveniment electoral acolo unde au participat trei lideri PSD din Sălaj care ulterior s-au descoperit a fi pozitivi pentru coronavirus. Alături de Ciolacu s-au aflat și Vasile Dîncu și Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Înainte cu o zi de alegerile locale, președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, a aflat că are coronavirus. În ziua alegerilor locale, mai mulți colegi cu care acesta a intrat în contact au făcut testul pentru a depista dacă s-au contaminat.

În urma testului, Sergiu Panie, vicepreşedintele PSD Zalău, Florin Florian, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean și Ioan Miclea, directorul societății Citadin Zalău au fost internați la spital.

Liderul social-democraților Marcel Ciolacu s-a autoizolat după ce s-a întâlnit înainte de alegeri cu trei lideri PSD Sălaj care ulterior au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

În ceea ce privește eventualele simptome, Marcel Ciolacu nu prezenta niciun fel de simptom al coronavirusului, însă a încercat să se protejeze pe cât a putut.

Secretarul general al Partidului Social-Democrat, Paul Stănescu, a făcut și el testul pentru coronavirus și a intrat și el în izolare până la aflarea rezultatului.

„Ne ducem să ne facem testul, după ce vine rezultatul, vorbim”, a precizat Ciolacu, în timp ce pleca, împreună cu Paul Stănescu, de la sediul central al PSD.

După o lungă așteptare, joi Marcel Ciolacu, Paul Stănescu şi Vasile Dîncu au primit rezultatele testelor pentru COVID-19, iar din fericire pentru cei trei social democrați, toate cele trei teste au fost negative.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin