Fostul premier Victor Ponta face miercuri niște afirmații extrem de grave legate de modul în care gestionează autoritățile din România pandemia de coronavirus.

Mai exact, Guvernul PNL, dar și cei de la PSD, care le-ar fi complici, sunt acuzați de Ponta că manipulează statisticile oficiale legate de pandemie pentru a-și atinge scopurile politice.

”Riscuri uriașe pentru sănătatea populației”

Este vorba de numărul de noi cazuri raportate zilnic, care a fost ținut jos de Guvern, pentru a se putea organiza alegerile locale, acuză Ponta.

Iar cei de la PNL și PSD nu vor avea nicio probleme să decidă în Parlament organizarea alagerilor parlamentare la sfârșitul acestui an, în ciuda riscurilor uriașe pentru sănătatea populației, date de pandemia de coronavirus, susține liderul PRO România.

”Am spus mereu că pentru PNL și PSD a fost mai important interesul de partid decât sănătatea publică – și au făcut Alegeri Locale cu orice risc/ așa vor face și la Parlamentare!

Noi ne pregătim de luptă – dar oamenii trebuie să știe!

Toți știm că numărul de teste (și, implicit, de cazuri pozitive) a fost manipulat ca să se țină Alegerile Locale!”, a scris Ponta miercuri pe Facebook.

”Să ne pregătim de război politic”

”Acum toți știm că, indiferent de pericolul evident, vom începe Campania de strâns semnături, dosare candidați și campania electorală pentru Alegerile Parlamentare (PSD va susține din nou PNL în acest demers – chiar dacă CCR le-a dat dreptate și Parlamentul poate să stabilească data Alegerilor!

Să ne pregătim de război politic – în plin război pentru Sănătate și Educație!”, avertizează fostul premier.

În context, trebuie precizat că numărul de contaminări cu COVID-19 a crescut exponențial în ultimele 24 de ore, conform datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate miercuri 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Foto: INQUAM / George Călin