„Vi se pare normal ca în România să fim singura ţară în care să deschizi o a doua firmă să trebuiască să-ţi mai iei o rudă în acţionariat? Sau dacă vi se pare normal că România este pe locul 55 în lume la uşurinţa de a face afaceri şi chiar pe 91 în lume la uşurinţa de a deschide o firmă, sub Burkina Fasso? Pentru că, dacă nu vi se par normale aceste lucruri, atunci trebuie să răspundeţi de ce Guvernul din care faceţi parte a atacat la CCR o tentativă de debirocratizare şi de eliminare a acestor prevederi aberante din legislaţia naţională. Adică dumneavoastră cu votul nostru din Parlament aţi făcut ceea ce nu trebuia să faceţi, nu doar că nu aţi luat măsuri liberale, (…) dar chiar aţi blocat tentative de liberalizare a mediului de afaceri”, a spus Năsui, la „Ora Guvernului”, la care a fost invitat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Numărul de angajați a crescut

„Dacă mă uit pe cifre a crescut numărul de angajaţi. Le-aţi comasat (ministerele – n.r.), aţi zis că restructuraţi, dar, de fapt, v-aţi mai adus nişte activi de partid şi, dacă mă uit pe toate cifrele în ansamblul lor, vedem că a crescut numărul de angajaţi cu peste 10.000 de când este PNL la guvernare. Deci guvernare liberală!”, a transmis Năsui.

Ministrul Economiei a fost chemat în Parlament de grupul deputaţilor USR, iar tema dezbaterilor a fost „Măsurile economice post-COVID şi perspective de însănătoşire a economiei româneşti”.