Ludovic Orban a vorbit duminică seară, la Realitatea TV, despre consultările ce vor avea luni la Cotroceni. Acesta spune că președintele nu poate încălca legea fundamentală prin propunerea, din nou, a lui Florin Cîțu ca prim-ministru, odată ce a fost demis prin moțiune de cenzură. Fostul lider PNL spune că s-ar încălca o decizie a CCR și ar distruge PNL-ul.

Anunțul lui Ludovic Orban înainte de consultările de la Cotroceni

„Nu poate constitutional, ar însemna să încalce o decizie a CCR. (…) Nu pot înțelege de ce să distrugem un partid ca PNL”, a spus Orban, la Realitatea PLUS.

Întrebat de ce nu face parte din echipa care merge luni la Cotroceni pentru consultări în vederea rezolvării crizei politice, Orban a spus că nu a fost invitat.

„Sunt membru al BEx, conform statutului ca fost președinte al partidului, si cu toate astea nici macar nu am fost invitat nici la sedințe BEx, dar la Cotroceni. Daca m-ar fi chemat, eu nu m-aș fi dus  să pun în practică un mandat cu Cîțu premier. Sunt un figurant?!”, a transmis Orban duminică seară.

Acuzații dure pentru Iohannis

Mai mult, fostul lider PNL a transmis că în care Iohannis îl susține în continuare pe Cîțu, se cramponează de el și face rău României.

„Președintele a venit la congres și a spus că nu e niciun motv să-și dea demisia, așa a spus la congres. Evident că dacă se cramponează de Florin Cîțu nu face decât să facă în continaure rău României. Cred că o să aibă o așa trezire la realitate și o să-și dea seama că nu poate da foc țarii pentru unul că Florin Cîțu”, a mai explicat Orban.

În același timp, Orban crede că nu sunt șanse pentru un guvern tehnocrat în România, aducând aminte de Guvernul condus timp de un an de Dacian Cioloș.

„Eu nu am susținut niciodată un guvern tehnocrat. Cum a fost și guvernul Cioloș. Cu Dîncu șef peste comunitățile locale. Nu e o soluție. Guvernele sunt asumate politic, de aceea se țîn alegeri că să ajungă la guvernare partidele, care poartă răspunderea acțiunilor. Guvernul tehnocrat nu răspunde în față nimănui.

Dintr-un guvern tehnocrat propus de Iohannis s-a născut PLUS. Cioloș a fost și ministru în guvernul Tăriceanu, comisar european…”

, a mai transmis Ludovic Orban.