Claudiu Târziu îl critică pe președinte: Consultările de la Cotroceni vor fi formale. Iohannis are altă agendă

Co-președintele AUR a susținut că actuala criză medicală putea fi preîntâmpinată „dacă aveam factori de decizie la Cotroceni și la guvern”.

„Dezastru medical este din cauza guvernului aflat încă în funcție, dar putea fi preîntâmpinat dacă aveam factori de decizie la Cotroceni și la guvern. Este o miciună sfruntată că AUR sunt negaționiștii virsului, și nu suntem nici împotriva vaccinării. Noi, doar am apărat dreptul oricărui român de a face ce vrea cu viața lui.

Consultările de la Cotroceni vor fi formale, nu avem ce să propunem, pentru că deja am propus oameni, nu cred că vor fi luate în seamă. Președintele Iohannis are altă agendă, e care se află alianța lui, guvernul lui, face consultări că așa impune legea. Dacă nu face totul constituțional, vom demara procedurile de demitere a președintelui Iohannis”, a declarat Claudiu Târziu.

Pandemia a fost tratată greșit de la debutul ei

Mai apoi, co-președintele AUR a spus că pandemia a fost tratată greșit de la debutul ei, fiind luate „greșeli în lanț” care au dus la scăderea încrederii românilor în stat.

„Pandemia a fost tratată greșit de la debutul ei, au fost greșeli în lanț care au dus la scăderea încrederii românilor în stat și sistemul sanitar. Nu românii sunt vinovați că nu s-au vaccinat, ci că statul nu a oferit garanții că acest vaccin este bun, iar cei care vor suferi reacții adverse vor fi tratați de stat. Nimeni nu și-a asumat răspunderea pentru succesul acest vaccin.

Carantina totală n-a ajutat, ba chiar a dăunat, din punct de vedere social și economic și al căderilor psihice. Un medic ar trebui să se gândească că, închizând totul, se reduc toate sursele de imunitate. Nu suntem de acord cu discriminări pe motiv de vaccinare. Nu se poate să intri doar cu acel certificat verde. Nu ținem cont de libertățile constituționale. Părem salvatori ai patriei, dar o scufundăm cu fanfară. Criza sanitară e în sarcina guvernului actual, are obligația să se ocupe de sistemul sanitar. Acum nu mai poate abuza de lege prin ordonanțele de urgență.

Este foarte puțin probabilă o refacere a fostei coaliții de guvernare. Variantele sunt, fie un guvern de specialiști, cu largă susținere parlamentară, fie guvern minoritar, PNL sau PSD, dar cu susținerea celuilalt partid mare, fie alegeri anticipate. Noi considerăm că alegerile anticipate sunt soluția. Noi știm cum stăm pe alegeri, dacă mâine se organizează anticipate, avem destule procente pentru a face guvernul”, a completat acesta.